Volle buit voor D1


Zaterdag 9 december 2017: Evv D1 – Volta D1. Een wedstrijd die je haast wel kan noemen als: de dood of de gladiolen. Na de afgelopen wedstrijden werd het namelijk wel eens een keertje tijd om een hand vol met punten binnen te trekken. Wij waren namelijk wel eens nieuwsgierig hoe dat zou voelen aangezien dit nog niet is gebeurd dit seizoen.

Met hulp van Martine en Alice gingen we vol goede moed de wedstrijd in. Belangrijke aanwijzingen die wij van Herjan en Daan moesten onthouden waren: wees gefocust, enthousiast en speel als 1 team! Nou, ik denk dat wij dit alles de hele wedstrijd hebben laten zien!

De eerste set kwamen wij als een stel kakelende kippen het veld in. Zo stil en rustig het misschien wel was tijdens Kerst in de Vesting, zoveel lawaai en energie kwam er uit EVV D1. Op een paar slordige foutjes na, hebben wij het publiek laten zien dat wij toch echt wel een balletje kunnen slaan en we thuis horen in de promotieklasse. Met 25-17 was de eerste set binnen maar… dit smaakte natuurlijk naar veel meer!!

In de tweede set waren de dames van Volta toch wel een beetje overrompeld door al het geluid en volleybalniveau wat wij ze even duidelijk lieten horen en zien. Deze set trokken wij daarom ook met een mooie stand van 25-14 naar ons toe. Vooral de service druk van ons kwam in deze set duidelijk naar boven toe.

De derde set kregen wij toch een beetje tegengas van Volta. Volta begon meer ballen te verdedigen en daarnaast ook vaker de bal bij ons op de grond te krijgen. Help help, gingen er weer door onze koppies heen, toch niet weer die enorme dip waar we de laatste keren zoveel last van hebben gehad. Gelukkig door al het enthousiasme vanaf de bank en van Herjan en Daan, wisten wij toch knop weer om te draaien en ook de derde set naar binnen te slepen met 25-20. Ook in deze set werd weer duidelijk dat we toch wel een verdomd goede servedruk neer kunnen leggen!!

De vierde set was het over en uit voor Volta en wonnen we deze set met 25-16. De eerste 4-0 winst is eindelijk binnen! Met een grote glimlach kijken wij terug naar de wedstrijd en vol goede moed kunnen wij ons richten op de wedstrijd van aanstaande dinsdag. Dat is niet zomaar een wedstrijd. Wij spelen dan namelijk om 21:00 uur thuis tegen dames 2 van EVV.

Contact opnemen met de webmaster