Het belang van een goede coach

Heren 2 mocht op zaterdag 3 februari 2018 aantreden tegen Dynamo uit Apeldoorn. Vandaag waren Evert- Jan en Patrick afwezig dus we waren met 8 spelers. Stefan was ziek dus hij bleef veilig aan de kant staan. Gelukkig kan Berry zich sinds januari af en toe uit het politie-uniform wurmen en een EVV shirt aantrekken om als onze middenman aan te treden. Dit zooitje ongeregeld had vandaag de eer om gecoacht te worden door 2 coaches, zowel Wouter als Harry.

Tijdens het inspelen werd duidelijk dat Dynamo vooral de beschikking had over spelers die al zéér lange tijd volleybalden. Kat in het bakkie toch..?

De eerste set ging van start met Stefan en Ferdinand aan de kant. Het was een beetje degelijk, normaal volleybal. Gelukkig besloot Rudi om een prachtige voetactie te doen om het boeltje wat op te vrolijken. Het lukte niet helemaal, de volgende keer beter Rudi! Gerard bracht een aantal keer een heerlijke harde service uit de kast en Berry maakte de rally’s mooi af. Na de time-out op 13-20 voor EVV, raakte Wim even in paniek en besloot de bal tegen het plafond te slaan. Inmiddels kwam Dynamo toch dichterbij in de stand en ontstond er aan beide kanten paniekvolleybal. Gaandeweg werd de rust teruggepakt en gelijk ook het plezier. Uiteindelijk was de eindstand 25-18 voor EVV, de eerste set was binnen!

De tweede set begon met een wissel, Ferdinand mocht erin voor Gerard. Rudi startte deze set met de opslag en hij pakte groots uit. Hierna maakten we wat foutjes en hadden we even wat aanmoediging van Wouter nodig. Rudi kreeg knikkende knieën vanwege de vele ervaring aan de overkant en daarom besloot Wouter onze meest ervaren speler op te stellen. Bijkomend voordeel was dat die speler ongeveer 2.20 meter was. Na de time-out mocht hij gelijk beginnen met serveren, en zijn service reeks bracht het vertrouwen terug. Er kwam zelfs een ware killblok van Berry en Sander en het enthousiasme kwam snel terug. Er ontstonden veel spannende rally’s die we goed afmaakten. De tweede set wonnen we met 25-21.

Bij het begin van de derde set was Berry erg goed op dreef. Zo goed op dreef dat de nummer 8 van Dynamo het moest ontgelden. De rest van de week loopt hij rond met een blauw oog, dat is zeker. De excuses van Berry werden aanvaard maar daarop werd gelijk teruggeslagen door Dynamo. De derde set bracht vooral paniekvolleybal, doelmatig volleybal, goede opslagen en paar killbloks. Dynamo werd langzaam steeds onrustiger en dat zag je wel terug in het spel. Harry kon het coachen

af en toe niet laten en besloot te coachen vanuit het veld, iets wat wel hielp. Zo was al heel snel de derde set ten einde met een mooie 25-14.

De vierde set was snel maar niet geheel pijnloos. We maakten veel fouten de hele set door en dat maakte het soms wat rommelig. Gelukkig maakte Dynamo ook fouten dus het viel vast niet op? We kunnen het heel kort maken; de eindstand was 25-14 voor EVV. De wedstrijd was gewonnen met 4-0!

Volgende week zaterdag moeten we tegen Surf om kwart over 11 in Hoevelaken. Surf staat onder ons dus dat moet een spannende wedstrijd worden…