Bewaar het beste voor het laatst

Op vrijdag 16 maart mocht Heren 2 eindelijk weer eens aantreden in hun volleybaltenue. Ditmaal was de tegenstander VVH H6 in de Sypel in Harderwijk. VVH stond 11e dus het moest een makkie worden.. toch?

De eerste set hebben wij gewonnen met 19-25. Verder hebben wij besloten dat het beter is dat wij geen commentaar geven over ons spel in deze set…

De tweede set moesten Wim en Sander van coach Stefan zich bewijzen als waterdrager, terwijl de overige zes zich binnen de gele lijnen moesten bewijzen. De tweede set begon meteen met een zeer goed gemikte bal van Gerard op nummer 10 van VVH. Het team was daarvan zo geschrokken dat ze rare fouten gingen maken (vier keer spelen etc.), maar wij toonden aan ook erg goed te zijn in onnodige fouten maken. Gelukkig lieten onze middens mooie aanvallen zien en was er zelfs verwondering bij het aanwezige publiek. Achteraf bleek die verwondering te zijn voor VVH H2 tegen Avior H2, die naast ons speelden. Maar alleen het resultaat telt, en dat was 23-25 in ons voordeel!

Patrick en Evert- Jan hadden bij het begin van derde set nogal veel lol maar gelukkig vergaten ze niet om te volleyballen, iets waar ze toch voor gekomen waren. Dit was onze beste set, en zo kwam het dat VVH moeite had met de verdediging. Ook Wim was on fire en redde de ene bal na de andere. Daarintegen was onze diagonaal vandaag niet heel sterk. Uiteindelijk wonnen wij door een tactische bal met 15-25, een prima score!

Door miscommunicatie kwamen wij wat ongelukkig uit de startblokken in de vierde set. Gelukkig speelde ook VVH niet super en konden wij het een beetje verbloemen. Langzaam kwam het Harderwijkse team wel wat dichterbij en dat bracht wat spanning in het veld. Gelukkig was Patrick nu de redder in nood geworden en dat bracht veel rust bij ons. Wim sloot deze wedstrijd af met twee aces! Hierdoor wonnen wij deze set met 13-25. Kortom, vijf punten gingen mee naar Elburg.

Wist je dat er ook een compleet volleybalveld in de douches in de Sypel verstopt zit? VVH was zelfs zo vriendelijk om een wedstrijdbal klaar te leggen. Onze aanvallen over het halfhoge muurtje waren een stuk succesvoller dan in de zaal. De kwaliteit van ons spel in de douches belooft veel goeds, waardoor wij uitkijken naar 24 maart om daar weer lekker te ballen tegen Jumbo van Andel-Ormi. Wees welkom, we spelen om 16:00 in ons thuishonk; ’t Huiken!