Big points


Zaterdag 10 februari 2018 11:15 stond al sinds het verlies van VZK in het rood omcirkeld in de agenda’s van alle spelers van Heren 2. Het stond om twee redenen omcirkeld: Wij hadden wat goed te maken, en omdat de wedstrijd 5 uur vroeger gespeeld werd dan wij gewend zijn. Dus toen wij ons om 9:45 verzamelden om te vertrekken waren enkele spelers nog druk bezig met wakker worden. Daarbij werd nog wel even de wijsheid gedeeld die wij hadden opgedaan bij onze laatste uitwedstrijd tegen Surf, namelijk dat de afslag Hoevelaken op de A1 vanaf de A28 er niet meer is…

Met deze wijsheid op zak vertrokken wij om Pim en Stefan uit Nunspeet op te halen. Toen ook zij een plekje in de auto hadden, vertrokken wij met 8 spelers naar Surf. Wij moesten het deze keer dus doen zonder de ervaring van Rudi en Wim.

Wij spelen graag als underdog, en daarom riepen wij heel hard tegen elkaar dat de druk volledig bij Surf lag. Het bleek dat zij het hier volledig mee eens waren, aangezien zij het steeds over hadden over hoe ze 5 punten gingen pakken. Echter werden ze toch wat stiller tijdens het inslaan, toen bleek dat onze middens vandaag vastbesloten waren om gaten in de vloer te slaan (binnen de 3!).

De eerste set begon met krachtvertoon van ons. Zij waren blijkbaar niet helemaal wakker (moet je ook maar geen wedstrijden om 11:15 plannen!), en wij speelden ons eigen spelletje. Dankzij goede servicedruk dwongen wij Surf letterlijk op hun knieën. In de tweede helft van deze set herpakte Surf zich enigszins, maar wij bleven het spel dicteren wat resulteerde in een eindstand van 15-25!.

Surf meldde direct dat zij nu 4 punten gingen pakken. Wij besloten hierop om te wisselen, Pim kwam terecht op diagonaal. Surf begon deze set een stuk alerter, en ze stonden zelfs even voor. Wij lieten ons alleen niet gek maken, en vonden het tijd om nog even op te schakelen. Zoals Surf zelf ook heel doeltreffend in hun eigen wedstrijdverslag omschreef, was onze verdediging heel scherp en had Surf moeite om te scoren. Onze aanvallers waren effectiever en dat resulteerde in de eindstand van 21-25.

Geheel onverwacht meldde Surf nu dat zij dan maar 3 punten gingen pakken. Deze set begon zoals de laatste geëindigd was. Helaas werd deze flow vrij snel gruwelijk doorbroken doordat Stefan een verkeerde beweging maakte, en hierbij gelijk naar zijn enkel greep. Zijn enkel groeide al snel tot het formaat van een meloen (ruwweg), ondanks alle EHBO. Nadat wij Stefan hadden achtergelaten bij de EHBO, kwamen wij tot de conclusie dat wij een groot probleem hadden. Wij hadden namelijk geen spelverdeler meer, aangezien Wim en Rudi niet aanwezig waren. Maar wij vroegen ons direct af hoe ingewikkeld kan dat spelverdelen nou zijn? Na overleg met onze aandeelhouders besloten wij dat de speler op midvoor deze rol maar kreeg. Hierbij ontdekten wij bij sommige spelers verborgen talenten, en bij anderen werden gebreken bevestigd. Ondanks al onze werklust, waren wij hierdoor net niet sterk genoeg om de derde set te winnen, en eindigde deze set in 28-26.

Nadat Surf weer iets gemeld had over 3 punten, konden wij met Ferdinand als spelverdeler aan de slag. Ons sterke passduo, Gerard en Patrick, bleven vastbesloten om de balletjes feilloos bij onze spelverdeler (en soms bij Evert) af te leveren. Ondanks onze gehavende toestand bleken wij effectief genoeg om hier als eerste de 25 punten te bereiken, 21-25!

Na deze zware strijd hebben wij eerst onze gewonden verzorgd en overgedragen aan de professionele zorg. Wij houden het voldane gevoel van deze overwinning nog enige tijd vast, onze volgende wedstrijd is pas over een maand (10 maart 16:30 in ’t Huiken) tegen de oude bekenden van Hellas H2.

Contact opnemen met de webmaster