D1 trakteert in Harderwijk

Op zaterdag 8 oktober is dames 1 om 12.15 uur aanwezig bij ’t Huiken om af te reizen naar het Harderwijkse VVH. Aangekomen bij de Sypel doen we eerst even gezellig een drankje en een kletspraatje. Marieke Spijkerboer laat haar kadootje voor de scheids zien, in verband met de dag van de scheidsrechters. We denken na of het handig is om het kado voor te wedstrijd te geven om de scheids wat mee te krijgen, maar besluiten toch dat we op eigen kracht willen winnen en geven het kado na de wedstrijd. Herjan houdt vervolgens een praatje over servicedruk, blokkering, gaan voor alle punten etc, voordat we ons richting de zaal begeven. Omdat de afspraak is dat we met het hele team tegelijk de zaal binnentreden en wij niet allemaal de snelste zijn, zijn we een paar minuten te laat. Unaniem besluiten we om onze favoriete blokkeringsoefening deze keer maar over te slaan, om zo de verloren minuten weer in te halen.

Bij het inslaan zijn we lichtelijk onder de indruk van VVH. Een paar bomen van meiden laten ons even zien wat aanvallen is. Wij laten ons hier echter niet door van de wijs brengen en beginnen rond 14.15 uur vol goede moed met de wedstrijd. VVH blijkt behoorlijke servicedruk te hebben, die we maar met moeite onder controle krijgen. De set verloopt niet helemaal vlekkeloos, we komen niet echt goed in de wedstrijd. Een zwakke service wordt direct afgestraft met een harde smash. Daarnaast fluit de scheids ons steeds af voor netfouten! Heel irritant! Gelukkig zit onze libero Jolanda de Bond goed in de wedstrijd, waardoor de pass redelijk goed ligt en we de nodige punten weten te maken. We weten de set met hangen en wurgen naar ons toe te trekken met 25-23. Dus 1-0 voor!

In de tweede set beginnen we zwakjes. We komen een aantal punten achter, maar weten dit weer om te buigen. De enorme servicedruk van VVH zorgt ervoor dat Antina weer vele meters af moet leggen. Daarnaast is de zaal behoorlijk groot, waardoor het voor Antina wat zoeken is met de set-ups. De aanvallers hebben moeite om punten te scoren, maar uiteindelijk wel genoeg om de set binnen te halen met 25-21. Ondanks dat we voor ons gevoel wat achter de feiten aan lopen, voelt dit wel lekker. 2-0!

Helaas kunnen we dit spel niet vasthouden in de derde set. De servicedruk van Harderwijk begint ons nu parten te spelen. We komen niet meer aan scoren toe en onze eigen service begint wat te haperen. Herjan zet meerdere wissels in, maar het mag niet baten. We lopen de hele set achter de feiten aan en verliezen deze set met 25-18.

In de vierde set kunnen we weer wat beter meekomen, al blijft ons spel moeizaam. We komen nog steeds niet goed in ons eigen spel en verliezen deze set ook met 25-21. Inmiddels staat het 2-2.

Dan de vijfde set maar binnenslepen. We starten vol goede moed, maar staan ook nu weer enorm onder druk. We blijven knokken en voor alle ballen gaan, maar het mag niet baten. We verliezen deze set uiteindelijk met 15-12. Eindstand 3-2 voor VVH! We druipen af en voelen ons gefrustreerd, omdat we niet lekker in ons spel zijn gekomen. Gelukkig heeft Marieke Spijkerboer voor ons ook een lekkere reep tony chocolonely gekocht. Na een paar happen hiervan voelen we ons al iets beter. Volgende wedstrijd gaan we gewoon weer knallen!