Dames 1 dendert door


Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd gepland tegen Hellas Ds1. Zoals bekend en duidelijk zichtbaar in de stand, doen wij het nog niet eens zo heel slecht. Sterker nog, wij staan op de tweede plek met 1 wedstrijd minder gespeeld. Om gelijk maar even duidelijk te zijn: JA! De gedachtes van de platte kar gaan ook bij de dames van EVV door het hoofd. Er zijn al hele plannen uitgestippeld als het ooit zo ver mag komen. Maar goed, dan is het wel belangrijk dat wij zoveel mogelijk punten blijven pakken en niet onnodige foutjes gaan maken. Vooral niet tegen teams die wat lager in de ranking staan.

Om 15:00 uur stond de wedstrijd gepland. Onze trouwe supporters waren met z’n allen ook weer mee gekomen uit Elburg en omstreken en ook onze nieuwe aanwinst ‘’Bitch de beer’’ was er weer bij. Geheel in stijl met een machtig mooi shirt aan! Helaas duurde het vrij lang voordat wij het veld op konden, omdat de wedstrijd voor ons aardig aan het uitlopen was. Zelfs toen de scheidsrechter aangaf dat de wedstrijd afgelopen was bleek het een foutje te zijn, want er was ook nog sprake van een vijfde set. Gelukkig, om 15:15 konden wij het veld in en om 15:45 begon dan eindelijk de wedstrijd.

Kennen jullie het verschil tussen een benzine auto en een diesel? Een dieselauto moet altijd eerst even op gang komen en een benzine auto rijdt er zo vandoor. Nou, je kon ons afgelopen zaterdag wel vergelijken met een dieselauto. In no time stonden wij de eerste set met 13-5 achter. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en even namen wij het niveau over van de wedstrijd voor ons. Gelukkig veranderde dit vrij snel en begonnen wij eindelijk te volleybal. Nog niet heel best, maar toch kwamen wij wel steeds dichterbij. Het was misschien niet geweldig spel maar wij hebben de eerste set wel weten te winnen met 20-25. Dat smaakt naar meer, toch?

De tweede set begonnen wij heel goed. Met mooie series en een goede surfdruk gingen wij als een speer richting de 20. Helaas veranderde dit op een gegeven moment en begonnen wij weer dingen te doen dat niks met volleybal had te maken. Met domme fouten van ons hebben wij de tweede set weg gegeven met 26-24 en ja, dit terwijl wij 23-18 voor stonden. De P zat er goed in bij ons allen maar…. de wedstrijd was nog niet klaar. Dan maar niet het motto “geen gelul, wij gaan voor 4-0” maar voor 3-1.

En inderdaad ook al bleef het wel spannend en liep de hele wedstrijd niet zo soepel, uiteindelijk wisten wij de derde set met 19-25 en de vierde set met 12-25 binnen te halen. Ach en laten wij dit toch ook maar even benoemen, hoe knap is het om met een blauwe neus door te blijven volleyballen tijdens de vierde set. Chapeau Julia! Van je medespeelsters moet je het maar hebben.

Aanstaande vrijdag (16 november) spelen wij tegen SSS uit Barneveld. Om 19:00 uur spelen wij thuis. We zien jullie graag op de tribune en hopen er een mooie wedstrijd van te maken :-).

 

 

 

 

 

 

 

Contact opnemen met de webmaster