Dames 1 (is) KOEKOEK


Zaterdag 15 december, vandaag staat de wedstrijd tegen Blok-EVC op papier. In Vaassen en Sporthal ‘De Koekoek’.

Afgelopen week was er hard en goed getraind, want elke wedstrijd gaan voor de winst is nog steeds ons doel! Daan had ons tijdens de training al de nodige informatie gegeven over onze tegenstander…sterke tegenstander (ze staan niet voor niks zo hoog), goede servicedruk, geen libero, een linkshandige diagonaal en let op het midden.…  Met deze info begon de training en er werd hard en goed getraind. Op naar zaterdag….

Zaterdagmiddag, 13.00 uur zouden we vertrekken…. Eenmaal compleet kwamen we erachter dat ’t Huiken dicht was…. Balen.. geen ballen… Hoewel ook al was die wel open… Dan nog hadden wij geen ballen…. Waar de ballentas van Dames 1 was en is gebleven weten we nog steeds niet…. Mochten jullie de tas of ballen vinden graag aan Daan geven. Hartelijk dank!

Maar goed, 13.00 uur geen ballen maar klaar voor vertrek…… toch? Misschien handig om ons bidonnenkratje inclusief onze bidons ook mee te nemen……? Nou, gas erop en naar Vaassen.

Bidonnen, check!

Even een drankje,  omkleden (van “Winter in de Vesting” kleding naar sporttenue) en er voor gaan….. Gelukkig was onze tegenstander bereid ons ballen van hun te lenen zodat we toch even lekker konden inspelen. We hadden er zin in… We gaan er voor!

In de eerste set kregen we al gauw door dat Blok inderdaad een hele goede service had. Over deze set valt dan ook weinig te schrijven. We werden weg geserveerd en de eerste set verloren we met 25-15.

Goed, klaar voor de tweede set? Absoluut! Deze set hadden ook wij een goede en betere servicedruk. En de pass, het aanvallen en het blokkeren ging ook beter aangezien wij de service van Blok wat meer onder controle hadden. Deze set werd met 23-25 gewonnen!!! Super

De derde set ging helaas hetzelfde als de eerste en werd verloren met 25-11.

Er moest toch echt wat gebeuren wilden we nog een goed gevoel aan de wedstrijd overhouden. We begonnen slecht… weer die service die we niet onder controle hadden… en dan hadden we hem maakten wij hem niet af… we stonden flink achter… reden voor Daan om even wat anders te doen. Met flink wat gewissel van spelers werd er toch eindelijk ‘gevolleybald’. Er werd weer gescoord, er was weer een goede service druk en ons blok maakte het ook goed. Helaas werd deze set net verloren met 25-23. Echt balen… we stonden flink achter met meer dan tien punten… en dan zo goed terug knokken… we hadden deze set verdiend om te winnen maar helaas….

Na de wedstrijd even bij elkaar zitten op de vloer…ondanks dat we verloren hadden met 3-1 zijn we wel periode kampioen…. Zo voelde het natuurlijk op dat moment zeker niet… Maar idd. Wie had dit gedacht… Daan in elk geval niet… die voorspelde begin van het seizoen dat we voor een hoge middenmoot zouden gaan maar wel voor elke winst moeten gaan…. Maar kijk ons nu eens!!! Super toch!

Voor nu even een korte pauze van wedstrijden… Even wat ontspanning en wat anders. Maar nog wel even het volgende:

Wij snappen dat sommige van jullie een mooie herinnering willen hebben aan de regiokampioen van dit seizoen maar om dit door te zetten hebben wij toch wel ballen nodig. Dus nogmaals als jullie onze ballen vinden…graag aan onze trainer Daan Schouten geven! Alvast bedankt en tot zaterdag 12 januari om 15.30 in ’t Huiken. Dan spelen we tegen Dynamo Dames 4! Hopelijk inclusief ballen maar in elk geval met onze mascotte ‘Bitch’ die veilig en al is thuisgekomen 🙂

Contact opnemen met de webmaster