Dames 1 op dreef in Apeldoorn

Vrijdagavond 6 oktober, stonden wij als half dames 1 om half 8 bij ’t Huiken om te vertrekken richting Apeldoorn om een wedstrijd te spelen tegen Alterno. Half omdat er 2 waren die nog een andere wedstrijd hadden en 1 ging rechtstreeks en Rianne die moest helemaal vanuit Center Parcs komen. Zij was eigenlijk een weekend weg, maar haar schoonmoeder was zo lief om haar te brengen en heeft ons ook nog aangemoedigd! Ook hadden wij Alice mee die gelukkig met ons mee wilde aangezien wij 1 speelster misten. Herjan was er deze wedstrijd niet bij, maar onze andere trainer Daan was er gelukkig wel bij! Eenmaal aangekomen in Apeldoorn was het hele team compleet.

Voor de wedstrijd begon heeft Daan ons goede tips gegeven en omdat het jonge meiden waren moesten we ze goed onder druk zetten. Ook de scheidsrechter deed dit voor de 1e keer, dus werd ons verteld dat we goed naar de scheids moesten luisteren zodat we de scheids een beetje met ons mee kregen. Dit was een gouden tip natuurlijk! En onze aanvoerster Belinda kon dit als geen ander.

Om kwart over 9 begon de wedstrijd tegen Alterno. We hadden een aantal supporters die kwamen kijken.
De 1e set verliep niet helemaal zoals wij het wilden. Hier en daar veel fouten van onze kant. En al gauw stonden we achter. Ons enthousiasme was niet zo goed als de 2 wedstrijden die we hiervoor hadden gehad helaas. We probeerden deze set nog terug te komen maar helaas hebben we deze set verloren met 25-17.
De 2e set hadden we afgesproken om met veel enthousiasme het veld in te gaan. Maar helaas was dat in deze set ook ver te zoeken. We hebben in deze set ook zeker aan het begin wat fouten gemaakt wat niet had gehoeven. In de set moest er even een time – out aan worden gevraagd Daan vertelde ons in de time – out dat hij niet gauw boos werd, met dat Daan dat zei maakte hij zichzelf steeds iets groter en toen hij niet verder kon vertelde hij ons; “Maar nu ben ik wel toch wel een beetje boos!”. En dat was volkomen terecht. Want op dat moment speelden wij ook zeker niet onze beste set.  Deze set hebben we binnen gespeeld met een winst van 15-25.
De 4e set. Nu was daar het moment om toch echt dat enthousiasme erin te brengen. Maar helaas bij het begin ging dat al fout. We stonden deze set al gauw achter met 0-10. De tellers probeerde ons tijdens deze achterstand nog meer van ons spel te brengen door ons te vertellen dat wij verkeerd stonden wat helemaal niet zo was. Belinda onze aanvoerster dacht; ik loop wel even naar de scheids die weet vast wel hoe we moeten staan. Maar ook de scheids had geen idee hoe wij moesten staan..’ Uiteindelijk zijn we maar zo gaan staan zoals de teller dat graag wilden. Gelukkig hadden we Alice in het veld en kan zij zowel op buiten als op midden. Daan gooide (terwijl dat eigenlijk niet mag) een dubbele time -out erin om de tegenstanders van hun spel te brengen.

Nadat deze hele heisa achter de rug was begonnen wij vol enthousiasme ‘opnieuw’ en gingen we vol voor de winst. Ruth was aan de beurt om op te slaan en maakte al gelijk een paar knallers! We zijn ontzettend goed terug gekomen deze set, en ons enthousiasme zat er eindelijk in nadat we uit ons spel waren gehaald door de tellers. Ook het fanatieke spel en Daan zijn enthousiasme deed ons erg goed deze set. Deze set hebben wij gewonnen met een winst van 22-25.

En dan is daar de moeilijkste set van de wedstrijd. Set nummer 5. We moesten en zouden natuurlijk winnen aangezien we de set ervoor zo ontzettend goed hebben geknald!! Deze set zijn we wel begonnen met veel enthousiasme. We begonnen deze set sterk en ook als team. Hier en daar wat kleine foutjes, maar we zijn daarna gelijk weer goed teruggekomen en hebben het einde van deze set geknald en we hebben gewonnen met een winst van 11-15.

De volgende wedstrijd spelen wij donderdag 19 oktober om 19:30 tegen Pauwervoll in ’t Huiken. Hopelijk zien we jullie dan!!