Dames 1 heeft de X factor

Nederland kent meerdere talentenshows. Van Idols, Holland’s Got Talent tot aan X Factor toe. Als je net over dat extraatje beschikt en je meer uitstraling, focus en lef vertoont, de zogenaamde X factor, kan het maar zo zijn dat je met de uiteindelijke winst ervandoor gaat. In de wedstrijd tussen de eerste dames teams van EVV en Pauwervoll was op voorhand al een ding duidelijk, het team dat in deze wedstrijd over de  X factor beschikt zal er met de winst van doorgaan. De wedstrijd tussen de teams resulteerde in een spannende pot volleybal, met een maximaal aantal gespeelde sets, kortom een wedstrijd met waar voor je geld waarin Dames 1 van EVV liet zien dat zij over de X factor beschikten. Voorafgaand aan de wedstrijd was dat gevoel al merkbaar, de Dames 1 app stond vol met motiverende uitspattingen en emoticons. Herjan kon helaas vanwege ziekte niet coachen, dus was Wouter Gaillard vandaag onze Waylon! Met hem aan onze zijde als coach, de B- meiden Laura en Julia en de Mini’s van de week Jasmijn en Iris hebben wij dat klusje maar mooi even geklaard. Een 3-2 overwinning!

In de eerste set trokken wij nog aan het kortste eind. Wij vertoonden te veel fouten en lieten Pauwervoll de wedstrijd regisseren en als eerste de 25 punten op het scorebord noteren, 16-25. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Wij vertoonden meer lef, waren meer gefocust en wisten wij de winst naar ons toe te trekken, 26-24. Vanaf de derde set was de X factor duidelijk zichtbaar in ons team. Vol passie, uitstraling, lef en wilskracht wisten wij als team Pauwervoll op achterstand te houden. Met mooie services en scorende ballen aan het net gaven wij onze concurrent het nakijken, eindstand van de derde set 25-17. In de vierde set zetten wij het spel uit de derde set voort. Wij wisten Pauwervoll op achterstand te houden, totdat wij de eindfase van de set naderden. Pauwervoll wist uiteindelijk de vierde set met winst te besluiten, 23-25, waardoor er een vijfde set aan te pas moest komen. Met de aanwezige X factor namen wij de regie weer over in  de vijfde set. Pauwervoll kwam er niet meer aan te pas en besloten wij deze set met winst, 15-6. Een 3-2 overwinning op Pauwervoll dames 1 was een feit! Met wilskracht, teamspirit, plezier, lef en focus hebben wij laten zien wat volleyballen is. Komende week spelen wij geen wedstrijd en zullen wij al trainend ons focussen op de wedstrijd tegen HSC die gespeeld zal worden  in Hierden op zaterdag 18 maart a.s.