Dames EVV strijden om titel

De volleybalsters van EVV Bultman-Hartholt zijn bezig aan een spannende slotfase van de competitie. Met Avior uit Schalkhaar strijdt de ploeg van trainer Daan Schouten om de titel in de promotieklasse.

Afgelopen zaterdag wonnen de Elburgers de uitwedstrijd bij midenmoter Voorwaarts met 1-3 en zagen daardoor Avior – dat nummer laatst Pauwervoll met 0-4 versloeg – een punt dichterbij kruipen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft EVV twee punten voorsprong op de concurrent. De wedstrijd tegen Voorwaarts begon dramatisch voor EVV. De dames uit Twello serveerden de gasten de zaal uit en namen een ruimte voorsprong. In het tweede deel van de set kwam EVV weliswaar dichterbij, maar niet genoeg om de set nog te kunnen winnen (25-20). In de daarop volgende sets was EVV beter bij de les en kwam niet meer in gevaar ((13-25, 15-25, 16-25). Over twee weken speelt EVV thuis tegen subtopper Blok EVC, een week later sluit het de competitie af bij Spiker in Eerbeek.

Ook de mannen van EVV draaien een succesvol seizoen. Ondanks veelvuldig blessureleed stevent de ploeg van Harry van den Brink af op een klassering in de subtop. Dit weekend werd in Schalkhaar eenvoudig gewonnen van Avior, dat daarmee degradeerde naar de 2e divisie. Van den Brink ruimde een basisplaats in voor Boris Held en de jonge buitenaanvaller maakte het vertrouwen van de trainer meer dan waar. Met sterk aanvallend spel was hij een plaag voor de thuisploeg. Alleen door momenten van concentratieverlies kon Avior af en toe in de buurt van EVV komen. Via 26-28, 25-21, 14-25 en 19-25 boekten de Elburgers echter een duidelijke overwinning die hen naar de vierde plek op de ranglijst brengt.