Dit gaat de verkeerde kant op


Het moet niet gekker worden. Onze derde overwinning op een rij! Heel 2019 nog geen wedstrijd verloren. Men zou kunnen spreken van een serie, maar wij doen dat niet. Voor je het weet sta je met naam en toenaam in de Volleybalkrant, en dat moeten we natuurlijk niet willen.

Laatst gespeelde wedstrijd was tegen Set-Up uit het verre Ootmarsum. Iedereen vindt het lastig om in Elburg te spelen. We hebben dit seizoen dan ook nog maar twee keer in eigen huis verloren. Eenmaal van aanstaande kampioen Protos en één maal van aanstaand Europees kampioen Sliedrecht, en dat was helaas geen competitiewedstrijd. Elburg uit is dus altijd lastig. We nemen het ze niet kwalijk dat er verloren is. Het schept bijna verwachtingen voor komende wedstrijden.

En daar moeten we vanaf. Deze gekke puberale fase waar we als team in zitten zal een keer ophouden. Dan worden we weer volwassen en gaan we gewoon weer verliezen van de teams onderin en winnen van de teams bovenin, zoals we gewend zijn. En dan staan we ‘gewoon’ weer op onze vaste plek in… je weet wel… het midden.

Het was wel een leuke pot vorige week. Zelf wel lekker gespeeld. Prestaties als de spreekwoordelijke natte krant. Wie overigens een topwedstrijd speelde, was overgroot opa! Een score van 100%. Ervaring is natuurlijk ook onmisbaar tegen mensen die echt kunnen volleyballen. Onze excuses naar de jongens uit het oosten, maar soms verliest het volleybal gewoon. En soms… heel soms heb je gewoon een kleine Held nodig en wint het Elburgse volleybal.

Misschien vandaag ook? We mogen in ieder geval tegen Woudenberg. Die zullen ook geen idee hebben wat ze van ons kunnen verwachten want we hebben ze nog niet eerder gezien. Als ze onze wedstrijdverslagen lezen weten ze dat we een stel prutsers zijn, maar als ze de wedstrijdverslagen van (bijvoorbeeld) Protos lezen en onze uitslagen zien zouden ze nog wel eens op het verkeerde been gezet kunnen worden. Ze zullen wel weten dat we gekke dingen doen in deze competitie.

Zelf doen ze dat trouwens ook. Winnen van Sovoco bijvoorbeeld, in Soest nota bene. Dat is wel heel verdacht. Maar aan de andere kant verliezen ze ook thuis van Scylla, dat doorgaans alleen thuis een potje wint. Een vreemd team dus.        

Wat in ieder geval uit de statistieken blijkt, is dat Woudenberg een 2-0 achterstand nog kan wegwerken, dus we zullen aan de bak moeten. Winst zou voor ons natuurlijk heel leuk zijn, maar wellicht dat verlies iets meer in onze eigen lijn der verwachtingen ligt. Ach…we moeten het natuurlijk ook niet te gek maken. Tot vanmiddag!

Contact opnemen met de webmaster