Eindstand EVV Bultman-Hartholt Arie Zwijnenburg Beachvolleybaltoernooi 2018

De eindstanden van het 15e EVV Bultman-Hartholt Arie Zwijnenburg beachvolleybaltoernooi 2018 op het Schootsveld in Elburg.

Na vele mooie wedstrijden en een paar spannende finales zijn dit de eindstanden in de verschillende categorieën:

Note: Schouten & Gaillard wonnen dit toernooi voor de vierde keer op rij !

Note: Bol & Smit konden door een blessure de finale niet uitspelen, en waren daardoor ookniet meer aanwezig bij de prijsuitreiking

Nog even wat cijfers, om te laten zien dat er heel wat gebeurt voor, tijdens en na zo’n toernooi:

• op woensdagavond is een deel van Het Schootsveld autovrij gemaakt en met 55 hekken afgezet. Putjes werden afgedekt, en vangnetten werden opgehangen om te voorkomen dat er ballen op de Zwolscheweg zouden gaan rollen.
  • op donderdagochtend kon om 7:00 door Van Gelder worden begonnen met zand storten. In totaal is er ongeveer 800 m3 op het terrein neer gelegd en vlak gestreken
  • in de loop van de middag kon de bulldozer machinist tevreden naar huis. Op een oppervlakte van zo’n 3000 m2 lag gemiddeld ongeveer 25 cm zand, zo vlak als een biljartlaken. Top !
  • op vrijdagochtend om 8:00 werd begonnen met het uitzetten van de lijnen en werden de 19 palen, 15 netten, 630 m belijning, 3 tenten en alle andere benodigdheden gehaald
  • vanaf 9:00 konden de 15 velden bij een mooie werktemperatuur (warming-up was niet nodig) worden opgebouwd
  • al om 12:00 stonden alle 15 velden (bijna allemaal strak); na de lunch werden de laatste puntjes op de i gezet en binnen no time stonden de velden er strak bij, en waren catering en terras bedrijfsklaar
  • De eerste beach activiteiten begonnen na schooltijd: o.l.v. Pim hebben zo’n 30 mini’s kennis gemaakt met het volleyballen op en in het zand. Erg leuk en voor herhaling vatbaar
  • vanaf 18:30 konden de teams zich aanmelden, en het zand in gebruik nemen
  • om 18:45 was de officiële opening door de wethouder
  • vanaf 19:00 werd er door 30 van de 64 teams aan het toernooi begonnen
  • het wedstrijdsecretariaat was in de vertrouwde handen van Maria van de Pol en Eric Sprokkereef; voor het rekenwerk werden zij hierbij weer ondersteund door Excel
  • tijdens het toernooi is er bij elkaar ongeveer 101 uur gevolleybald
  • in die tijd werden er 276 wedstrijden gespeeld en in die wedstrijden werden er 28092 punten gemaakt
  • na de 3e speelronde vonden alle finales (om plaats 1 en 2) en de kleine finale bij de recreanten (om plaats 3 en 4) op hetzelfde moment plaats
  • na afloop van de finales werden de velden met vereende krachten neergehaald en opgeruimd
  • omdat dit door iedereen enthousiast werd gedaan, kon vrij vlot daarna de prijsuitreiking aan de nummers 1, 2 en 3 plaats vinden.
  • daarna werd er gezellig nog wat nageborreld, en ondertussen verder opgeruimd
  • de laatste vracht spullen was om 19:00 op de bestemming
  • op maandag 9 juli zal het Schootsveld weer geheel zandvrij gemaakt worden
  • de voorbereiding en uitvoering van het toernooi is vooral gedaan en begeleid door de Toernooicommissie: Marloes Prins, Heidi Nagelhout, Stephanie Hayder, Jochem Jansen, Herjan de Groot, Marieke van der Weide-Sneller, Eric Sprokkereef (en Henry Mensink) !!
  • tijdens de hierboven genoemde werkzaamheden werden zij bijgestaan door een 15-tal vrijwilligers uit alle geledingen van onze vereniging. Chapeau !