EVV Dames 1 wint in Apeldoorn

Nadat de EVV dames vorige week in de 4e en de 5e set de winst in ´t Huiken tegen Voorwaarts nog net veilig wisten te stellen, stond zaterdag de zware uitwedstrijd tegen Piet Zoomers D D2 op het programma. Het blessureleed bij EVV verdwijnt langzaam. Monique Bastiani is weer helemaal hersteld van haar buikblessure en ook Bernadette Dijkstra is weer voorzichting begonnen met de trainingen, nadat een enkelblessure, opgelopen in de voorbereiding van dit seizoen, haar weken aan de kant hield.

Gesterkt door de 3-2 winst op Voorwaarts ging EVV D1 met goede moed naar Apeldoorn. Hun tegenstander, vorig jaar gedegradeerd uit de 3e divisie, was er natuurlijk op gebrand om het verloren gegane terrein weer snel terug te winnen. De EVV dames wisten, ook al was Sinterklaas gisteren weer in het land gekomen, dat ze in de Dynamohal geen cadeautjes mochten en konden verwachten. De eerste set speelde EVV slecht, de service liep niet en de pass was slecht verzorgd. Het resultaat was dan ook een 25-19 verlies.

In de 2e set tapte EVV uit een geheel ander vaatje en alles wat er in de eerste set mis ging, liep nu als vanzelf: reslutaat setwinst met 25-15. De 3e set was ongemeen spannend, EVV gaf nog een 23-21 voorsprong weg maar bij 23-23 nam EVV weer het initiatief en serveerde de set knap uit: 25-23. In de 4e set had Piet Zoomers D helemaal niets meer in te brengen en EVV won deze set dan ook gemakkelijk met 25-11.

De EVV dames waren dolblij met deze toch enigszins onverwachte 3-1 overwinning en door dit resultaat staan ze stevig in de middenmoot. Volgende week wacht om 17.00 uur in ´t Huiken de zware thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Volta uit Lelystad en hiervoor zijn jullie allemaal uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen en EVV D1 te ondersteunen.