EVV H3 verslaat…

Wat moet je schrijven over een wedstrijd die je hebt gewonnen met 4-0 waarbij de tegenstander slechts 39 punten heeft weten te scoren. Euh…….

score253.jpg.pngNou laten we bij het begin aanvangen. BAS de tegenstander heeft voor de winterstop slechts 2 sets weten te winnen en staat daarmee onderaan in de ranglijst. Wij daarentegen voeren de ranglijst aan (wel met 2 meer gespeelde wedstrijden dan de rest). De eerste set verliep nogal moeizaam en we maakten teveel fouten, waardoor BAS kon bijblijven. Gelukkig voor ons wisten we de set wel te winnen met 25-18.

Na de verplichte veldwissel en 1 minuut rust (meer kregen we niet van de scheidsrechter) stapten we met meer concentratie het veld in en wisten BAS met goede services en aanvallen onder druk te zetten. Deze set werd dan ook gemakkelijk gewonnen met 25-7. De derde set verliep hetzelfde en ook deze ging naar ons met 25-11.

Dieptepunt van deze wedstrijd was de laatste set. BAS heeft slechts 3 punten weten te scoren en 2 daarvan waren als gevolg van een service fout. De wedstrijd heeft in totaal maar 55 minuten geduurd. Dat op zich is een nieuw record.

Een woord van dank nog aan de scheidsrechter (Gerard Broekema). Ondanks zijn verlate aanwezigheid heeft hij geen moment van verslapping laten zien !!! Hij was zelfs zo scherp om vanuit een onmogelijk positie te zien dat Rudi bij een onderhandse omhaal de bal 2 keer zou hebben aangeraakt. Zelfs BAS had het niet gezien, maar waren erg blij met het punt.

Op naar de volgende wedstrijd.

EVV H3 verslaat….

Donderdag 26
september mocht H3 haar 3e competitie wedstrijd van dit seizoen
spelen. De vorige potjes waren met een keurige 3-1 winst binnengehaald dus er
is enige vorm van een trend aanwezig … we staan niet voor niets nr 1!

dat hebben we gedaan. Na een ongelofelijke service serie van Eric kwamen we op
een 10-1 voorsprong en besloten we de tegenstander ook een kans te geven.
Lopende deze set is tijdens een time-out besloten de gasten bij de 5 punten te
laten stoppen dus sloten we de set af met een 25-5 winst! Wel vervelend voor
twee spelers uit het team want zij kregen niet de kans om zelf te serveren!

laten zien. Hans was weer fantastisch met zijn prikballetjes en Gerrit heeft
zelfs getracht een paar keer binnen de 3m lijn te scoren!

Een beetje hulp
hebben we natuurlijk ook gehad. Onze supporters van de avond, Evert-Jan en Joop,
brachten een sfeer in de zaal waardoor vreemd genoeg de tegenstander
geïrriteerd raakte en wij met een lichte glimlach in het veld stonden J.
Dat levert ook altijd puntjes en leuke reacties van de overkant op.

Al met al was
het een leuk oefenpartijtje want echt spannend is het niet geweest. Met
eindstanden van 25-5, 25-14, 25-18 en 25-15 hebben we onze koppositie
gehandhaafd! Aanstaande
donderdag rijden we een klein stukje de polder in richting BAS en zullen we ook
daar proberen het hoogte niveau te gaan halen.

basketballen. Gelukkig voor Heren 3 is er een ruime selectie van maar liefst 11
spelers en kwam de wedstrijd niet in gevaar. In de eerste 2 sets werd er goed tegenstand geleverd door
VZK en ging het set verloop gelijk op. De 1e set werd door ons
gewonnen. De 2e set hebben we helaas verloren ondanks een kleine
voorsprong.Het aanvalspel van VZK was eentonig. Met de spelverdeler
mid-voor werd er alleen over de buitenkanten aangevallen. Daarbij werd er heel
vaak gebruik gemaakt van de meest sterkere aanvallers. Helaas voor VZK hadden deze aanvallers na 2 sets niet

Afgelopen zaterdag stond voor H3 de uitwedstrijd tegen
Hellas uit Nunspeet op het programma. Hellas was ons in de stand voorbij gegaan en stond met 1
punt voorsprong op plaats 3. Plaats 3 was tot vorige week onze positie geweest
en we wilden die plek maar al te graag terug.

Verdediging.jpgMet een “slanker” elftal dan normaal, 7 spelers i.p.v.
van 10 werd de reis naar Nunspeet gemaakt. Gedurende de 1e set werd al duidelijk dat de
beide teams voor de winst gingen. De rally’s waren afwisselend kort en lang met hard
geslagen ballen, maar ook met geplaatste prikballen. De stand liep in het begin
gelijk op, maar door een paar sterk verdedigde ballen konden we een gaatje
maken die we niet meer zouden weggeven. De set werd gewonnen met 18-25.

De 2e set bleek nog spannender te worden. Wij
als EVV wisten als eerste de 20 punten te halen, maar Hellas bleef ons op de
voet volgen en kreeg op de stand 24-23 een set-point. We lieten ons gelukkig
niet gek maken en werkten dit weg om vervolgens zelf op set-point te komen
(24-25). Helaas voor ons konden we dat punt niet maken en kwamen weer achter
met 26-25. We wisten dit 2e set-point van Hellas ook weg te werken.
We hadden daarna zelf nog 2 set-points nodig om uiteindelijk de set met 27-29
te winnen. Moe maar voldaan wisselden we van speelhelft…

Het spelbeeld van de wedstrijd in de 3e set
was gelijk aan de 2e set. We bleven in de stand gelijk opgaan.
Gelukkig voor ons was ditmaal slechts 1 set-point nodig om de set te winnen met
23-25. Ook de 4e set was weer spannend. We kwamen als
eerste op set-point met een stand van 23-24, maar konden het punt niet maken.
Daarna keerde Hellas de set en wist op set-point te komen, maar ook zij wisten
dit niet te verzilveren. Met het laatste beetje energie dat we in ons hadden,
werden de laatste punten gescoord en wisten we ook deze set te winnen met
26-28. Resultaat: een 0-4 overwinning en de 3e plaats
terug in de ranglijst.

Terugkijkend kunnen we zeggen dat we een goede 1e
helft van de competitie achter de rug hebben.  De komende weken worden gebruikt om tot rust te komen zodat we er in het nieuwe
jaar weer volledig voor kunnen gaan.

Afgelopen vrijdag stond voor H3 de uitwedstrijd tegen Zeewolde op het programma. Ditmaal ging Niek van JA1 met ons mee in verband met 3 afzeggingen. Eric en Henry in verband met Wad-lopen en Gerrit in verband met zijn werk.

Met goede moed begonnen we aan de 1e set, echter door een sterke service van de tegenstander en slechts passing van ons kwamen we al snel op achterstand. Verder was onze eigen service druk niet groot genoeg om de tegenstander het moeilijk te maken. Hierdoor ging de 1e set vrij gemakkelijk en vlot naar Zeewolde (25-11). De 2e set vertoonde hetzelfde patroon. Tel daarbij nog de eigen fouten op en dan mag het duidelijk zijn dat ook deze set door Zeewolde werd gewonnen met 25-19.

Het leek een gelopen wedstrijd te zijn, echter in de 3e set werd er door EVV harder gewerkt in zowel de aanval als verdediging en werden er minder eigen fouten gemaakt. Hierdoor kwamen we beter in de wedstrijd en wisten Zeewolde onder druk te zetten. Zeewolde ging hierdoor ook fouten maken. De set ging gelijk op, maar gelukkig voor ons namen we op het einde van set een kleine voorsprong en hielden die vast (23-25). Door deze overwinning kregen we weer zelfvertrouwen en begonnen met volle moed en energie aan de 4e set. Deze set verliep hetzelfde als de vorige set. We moesten voor ieder punt vechten, maar wisten daardoor wel Zeewolde onder druk te houden. Ook in deze set namen we op het einde een kleine voorsprong en wisten deze set ook te winnen (23-25)

Dan de 5e set. Met in ons achterhoofd dat sinds de invoering vorig jaar van de 5e set voor alle klassen, wij als H3 nog nooit een 5e set verloren hebben, wilden we deze traditie blijven volhouden. Door een goede service-beurt van Sander gingen we wisselen met een 3-8 voorsprong. De set verliep daarna gelijk op en wisten we ook deze 5e set in ons voordeel te beëindigen en wonnen deze met 11-15. Dus de traditie is nog steeds in ere gehouden 😉

Al met al een zwaar bevochten overwinning (2-3), waarbij het weer duidelijk is geworden dat met inzet en doorzettingsvermogen een wedstrijd gewonnen kan worden. Willen jullie ons de volgende wedstrijd ook zien winnen (we doen in ieder geval ons best) dan nodigen we jullie uit om aanstaande zaterdag om 14.30 uur in ’t Huiken op de tribune plaatsen te nemen.

EVV H3 verslaat ………

EVV H3 verslaat ………     en verliest.

Na onze goede overwinning op HSC H3 stond afgelopen donderdag de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team op het programma. We waren compleet en de verwachtingen waren ditmaal hoger dan normaal door de vorige overwinning. Na ontspannen onze koffie gedronken te hebben met de nodige grappen en grollen was het tijd om te gaan omkleden.

Na kort inspelen, de scheids had er ook zin in, begonnen we aan de wedstrijd.

Zoals gebruikelijk voor ons maakten we veel fouten in het begin van de set en stonden daardoor snel achter. Door goed spel wisten we de stand weer gelijk te trekken. Uiteindelijk kregen beide teams set-punten, maar waren wij degene die het beslissende punt maakten op 29-27.

Vol goede moed begonnen we aan de 2e set. Ook ditmaal kwamen we in het begin van de set op achterstand. Door goed aanvallend spel van iedereen kwamen we punt voor punt weer dichterbij. Helaas was het toch HSC die de set wist te winnen met 23-25.

Een beetje teleurgesteld door het verlies gingen we aan de 3e set beginnen. Ons spel was goed en degelijk, maar HSC wist ons onder druk te houden. De set ging gelijk op en we kregen zat kansen om uit te lopen. Het lukte ons niet om hiervan te profiteren en maakten daardoor aanvallend ook de nodige fouten. HSC deed dit niet en wist de set hiermee te winnen met 19-25.

In de 4e set waren we sterker dan HSC en wisten langzaam een voorsprong te nemen. Uiteindelijk stonden we 18-12 voor en zag het er allemaal goed uit. Wat er toen gebeurde is nog steeds een raadsel. Misschien was het de spanning om de set te kunnen winnen, maar HSC kwam heel sterk terug. We maakten fout op fout en wisten dit niet te doorbreken. Het verlies van deze set was dus erg zuur en voelde onverdiend.

Na de goede overwinning van de vorige keer was dit verlies teleurstellend, maar we moeten vooruit kijken. Komende donderdag staat de wedstrijd tegen de hekkensluiter op het programma. Hier hebben we de vorige keer met 3-2 van gewonnen, maar ditmaal willen we beter doen.

Afgelopen vrijdagavond was HSC H3 uit Hierden onze tegenstander. Bij het horen van deze naam borrelen er bij sommigen direct al wat rivaliteits-gevoelens op. Daarbij staan ze 2e in de competitie , en dus boven ons, en hadden we de eerste wedstrijd met 3-1 verloren. Veel reden dus om er goed tegen aan te gaan. I.v.m. een blessure van Wim en vakantie van Hans waren we niet compleet. Gelukkig was Wilfred Bastiani bereid ons te versterken.

De eerst set verliep goed, we speelden geconcentreerd en bleven steeds een paar punten op onze tegenstander voor, en wonnen met 25-22. De 2e set verliep wat moeizamer met direct in het begin wat domme fouten en dus punten-verlies. Zoiets  resulteerde in het verleden nogal eens in totale onrust en chaos in ons spel, maar deze keer wist invallend aanvoerder Gerrit met wat welgekozen kreten en time-outs de rust weer in ons spel te krijgen. Zo wonnen we, ondanks nog 2 foute services boven de 25, en met de nodige spanning, toch ook de 2e set met 29-27.

De derde set ging gelijk op tot de ongeveer 13-13, toen werden onze tegenstanders moe of zo, en gingen ze erg veel fouten maken, en wonnen we gemakkelijk met 25-17. In deze sfeer ging het spel nog lekker wat door in het begin van de 4e set, tot dat er ook bij ons, door misschien wat concentratie-verlies , of wie weet waarom, veel mis begon te gaan, en we zo HSC nog gevaarlijk dichtbij lieten komen.  Maar ook nu kwam de rust op tijd weer terug en wonnen we met 25-20. Vooral Eric had een goede avond en maakte veel punten met zijn aanvallen op buiten.

4-0 dus, al met al een zeer prettig resultaat en een goede opsteker voor de volgende wedstrijd over 2 weken, weer tegen dezelfde tegenstander, maar dan thuis.

Beter laat dan nooit, dus hierbij nog het verslag van de vorige week gespeelde wedstrijd.

Deze wedstrijd was tegen de koploper VVH. Dit team had nog maar 2 sets verloren dus een moeilijke tegenstander. De 1e ontmoeting is door EVV met 0-4 verloren en dus gingen we de wedstrijd in met de gedachte dat we met niets gekomen waren en waarschijnlijk met niets naar huis zouden gaan.

Voor de wedstrijd probeerden we onder het genot van een kop koffie een bespreking te houden, maar helaas onze grootste Twente-fan (Eric) had alleen maar oog voor een herhaling van de wedstrijd tegen PSV. Hij hoopte dat Twente ditmaal wel zou winnen. De jongste telg van het team had een leuke opmerking voor Eric en wel dat er nog geen gewonnen wedstrijden bij On-Demand te bestellen zijn. Tja, niet leuk voor een die-hard fan.

We begonnen zeer goed in de 1e set en konden goed bijblijven. Tot 14-14 ging de wedstrijd gelijk op. Door onze service-druk hebben we het VVH moeilijk gemaakt. Helaas konden we dit niet vast houden en maakten we iets teveel pass-fouten waardoor uiteindelijk de set met 25-18 voor VVH was.

De 2e set ging net zoals de vorige set. Ook nu wisten we het VVH moeilijk te maken met onze service. Helaas voor ons lieten we ditmaal in de verdediging steekjes vallen en door goed geplaatste prikballen wist VVH een voorsprong te nemen. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en wonnen de set met 25-18.

Tijdens de set wissel was het ons duidelijk dat we vandaag wel een set zouden kunnen pakken. Iedereen was nog steeds vol goede moed en we wilden die set hebben.

In de 3e set namen we een kleine voorsprong en wisten de voorsprong vast te houden. Uiteindelijk stonden we met 19-23 voor en waren we dicht bij een overwinning. Toen gebeurde het. De spanning sloeg in de ledematen en VVH wist terug te komen tot 24-24. Zou het zo’n dan toch niet lukken……Nee hoor, we wisten door 2 goede aanvallen de set met 24-26 te winnen.  Iedereen was zeer blij met deze gewonnen set.

Deze set overwinning voelde als een wedstrijd overwinning en daarom doen we geen verslag van de laatste set.

Afgelopen donderdag was het de derde thuiswedstrijd op rij voor EVV H3. Ditmaal stond Zeewolde H4 op het programma. Een tegenstander waar we vorig jaar niet van wisten te winnen. Er was 1 speler afwezig, namelijk Gerrit, en voor zijn positie hadden we Evert-Jan en Berry bereid gevonden om met ons me te spelen. En dat terwijl zij voor ons een eigen wedstrijd hadden. Nog bedankt hiervoor!

We begonnen goed aan de wedstrijd en wisten met goede passes en aanvallend spelen de stand gelijk op te laten gaan. We hadden moeite met de prikballen van Zeewolde die voornamelijk achter in het veld kwamen en liepen daardoor een kleine achterstand op. Gelukkig voor ons hadden we Sander nog! Hij begon aan een goede service beurt en wist met zijn snelle/harde ballen veel punten te scoren. Verder wist Atze op het einde van de set de ballen in het achterveld te redden waardoor we de eerste set wisten te winnen met 25-17.

De tweede set begonnen we met 1 wijziging (Berry voor Evert-Jan) in het veld. Door de goede service druk van EVV kwamen we met 17-8 voor te staan en was het tijd om Jan voor Sander te wisselen. Jan is dit jaar nieuw bij EVV H3 gekomen en moet de opstellingen nog leren en dat zorgde heel even voor wat onrust in het team. Zeewolde wist hier gelukkig geen gebruik van te maken en we behielden de voorsprong en wonnen de set met 25-11.

De derde set ging Wim spel verdelen i.p.v. Rudi. En deze werd door EVV beheerst door een sterke service druk en goed blokken. Zeewolde wist aanvallend niet meer te scoren en de prikballen werden door onze achterspelers opgevangen. Bij ons bleef de pass en aanval goed en wisten we door gevarieerd te spelen veel punten te scoren. Ook in deze set kwamen we met ruime cijfers voor te staan en wonnen we met de stand 25-14.

De vierde set ging niet zo makkelijk als de vorige 2 en de stand ging gelijk op. Even leek het erop dat het extra punt toch naar Zeewolde zou gaan. Gelukkig voor ons maakten we een goede periode door en wisten terug te vechten tot een stand van 24-19. Door een paar sterke services kwam Zeewolde terug tot 24-22. Het laatste punt van EVV leek niet te willen komen, maar door een uitgeslagen service bal werd de vierde set toch nog door ons gewonnen.

Een goede wedstrijd met een 4-0 overwinning voor EVV H3.

Onze volgende wedstrijd is pas over 3 weken dus we kunnen lang genieten van deze overwinning 😉

We hebben wel andere tijden meegemaakt met het huidige H3 team. Vanuit een start met recreanten in de derde klasse, waaruit wij kansloos degradeerden, naar weer een promotie vanuit de vierde klasse, staat er nu een team wat al weer een aantal jaren meedraait in de derde klasse. Dit team is inmiddels een paar jaar geleden samengevoegd met het toenmalige H2 en heeft nu nog twee oud recreanten, Atze en ik. Andere tijden, want het duurde voor ons soms wel een paar wedstrijden om 5 punten bij elkaar te sprokkelen! Maar met deze punten op zak kijkt het H3 met veel vertrouwen naar de wedstrijd op 29 september 2011 uit, EVV H3 – HSC H3.

In de dagen voor de wedstrijd heb ik uit nood wel even wat extra spelers geregeld. In eerste instantie was de verwachting dat we niet compleet zouden zijn dus Julian Zwart en Patrick Sijbel voegden zich als ondersteuning bij het team. Als dan blijkt dat je toch compleet bent, heb je uiteindelijk een mooi bezette bank. En als je het beleid van H3 kent dan weet je, iedereen speelt!

In de eerste set zien we dat het team lekker in zijn vel zit. De passes gaan goed en de spelverdeler kan ze goed verdelen op Atze en Sander. We hebben zelfs even de nieuwe trucjes van de trainer uitgeprobeerd (echter zonder succes J). De hele set blijven we met een ruime marge voor op HSC en we winnen de set uiteindelijk met 25-18.

Tweede set loopt dan weer heel anders. Na een lange service serie van HSC staan we met 2-11 achter en moeten we aan de bak om de achterstand weg te werken. Dat lukt dan uiteindelijk door zelf ook een aantal goede services van Wim. HSC krijgt de pases niet lekker waardoor er geen goede aanval komt en wij straffen het af met een vlammend midden. Gerrit was goed op dreef deze avond. Uiteindelijk blijft het verschil in ons nadeel en wordt de set verloren met 22-25.

Bij de derde set worden de wisselspelers gebracht. Patrick neemt de midden positie over van Atze, Eric die van Sander en Julian die van mij. De rol van spelverdeler wordt door Wim overgenomen. Het nieuwe team moet even wennen want opeens lopen de pases niet lekker meer en kunnen we geen aanvallen creëren. Door knap scoren van Hans en Gerrit lukt het dan toch om weer in de ‘flow’ te komen. Patrick scoort een paar keer mooi door het midden en Julian doet zijn aanvallen vanaf de 3 meter. De achterstand blijkt dan toch te groot om in te halen en weer verdwijnt een punt richting HSC.

Moeten we dan de eerste 5 setter van het seizoen (lees ‘een ieders leven’) mee gaan maken? Nee helaas. De vierde set wordt niet gewonnen want opnieuw lopen de pases niet goed. We kunnen nog een paar keer onze ‘man of the match’ door het midden goed gebruiken maar de vierde punt gaat toch vrij makkelijk naar HSC.

Omdat wij dit seizoen een 1 ½ competitie spelen, zullen we deze tegenstander nog twee keer tegen komen. Dan hopen we een beter resultaat te hebben.