EVV Heren 1 wint opnieuw

In een tijdsbestek van 6 dagen heeft Heren 1 van E.V.V. twee belangrijke stappen gezet in de richting van het behoud van een plaats in de tweede klasse. Werd afgelopen zaterdag H.S.C. H2 met 3-1 verslagen, donderdagavond werd Blok E.V.C. H3 met dezelfde cijfers teruggestuurd naar Vaassen. E.V.V. begon de wedstrijd met een selectie van 8 man, alleen Evert-Jan Beelen was vanwege ziekte afwezig.

Het belang van de wedstrijd leek aan het begin een te grote druk op het team te leggen. Passes kwamen niet of slecht bij de spelverdeler en deze wist daarop zijn aanvallers niet te vinden. De ballen die wel goed lagen, werden door de aanvallers veelal in het net of buiten het veld geslagen. De mannen van Blok E.V.C. die niets meer te winnen of te verliezen hadden, speelden vrij uit en namen een riante voorsprong. Na een time out van coach Anne Doedens, toonde E.V.V. veerkracht, zette de achtervolging in en wist Blok E.V.C. zelfs nog voorbij te gaan. Uiteindelijk resulteerde dit in setwinst voor E.V.V. met 25-21.

Net als vorige week in Hierden was ook de tweede set niet aan E.V.V. besteed. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en het spel was ronduit slordig. De set ging dan ook verdiend met 22-25 naar Blok E.V.C.

In de pauze tussen de tweede en derde set werden de neuzen bij E.V.V. weer in dezelfde richting gezet en aan het begin van de derde set leek iedereen ineens weer te beseffen dat er absoluut niet verloren mocht worden. Met degelijk en goed spel werd Blok E.V.C. geen kans gegeven; de set ging met 25-14 naar E.V.V.

De vierde set werd een thriller. Steeds nam één van de teams een kleine voorsprong om vervolgens het andere team weer bij te laten komen. Tot 23-23 hielden de teams elkaar zo goed in evenwicht. Op 24-23 kreeg E.V.V. een setpunt maar de smash van Ap de Boer spatte via het blok en zijn eigen lichaam over de zijlijn. Het werd 25-25 waarna E.V.V. onder luide aanmoediging van Dames 1 alsnog met 27-25 aan het langste eind trok.

E.V.V. staat nu op 28 punten uit 19 wedstrijden. Opmerkelijk is dat de helft van dit puntentotaal is behaald in de laatste 5 wedstrijden. De voorsprong op Volta is nu 4 punten en op Langhenkel/HEC 2 punten. Deze twee teams spelen echter zaterdag hun 19e wedstrijd. Daarna zullen we zien wat de overwinning van E.V.V. werkelijk waard is geweest. Volgende week donderdag 14 april speelt Heren 1 zijn laatste wedstrijd, uit tegen Pauwervoll H2.