EVV naar topdivisie!!!


Heren 1 zal komend seizoen uitkomen in de topdivisie, het tweede niveau van Nederland. Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van EVV! Daartoe is wel een omweg nodig, want in de reguliere competitiestand heeft de ploeg van Harry van den Brink geen uitzicht meer op de eerste of tweede plaats in de competitie (die recht geeft op (mogelijke) promotie). Het EVV-bestuur heeft echter tijdig geanticipeerd op de sportieve en financiële crisis die is ontstaan bij eredivisionist Coniche Topvolleybal Zwolle. Zwolle degradeert naar alle waarschijnlijkheid komend weekend uit de eredivisie en is niet in staat om komend seizoen een topdivisiewaardig team en bijpassende begroting op de been te brengen. EVV Bultman-Hartholt en Coniche hebben daarom afgesproken hun licenties te ruilen, waardoor EVV in de topdivisie en Coniche in de eerste divisie zal uitkomen.

Diverse sponsoren hebben inmiddels toegezegd om bij te dragen in de meerkosten die het spelen op topdivisieniveau met zich meebrengt. Voorzitter Bertus Wijnne verwacht bovendien dat er veel animo onder de EVV-leden is om zich als vrijwilliger in te zetten voor de extra taken die het spelen op dit niveau met zich meebrengt. “We hebben bij de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht laten zien waar we als kleine vereniging groot in zijn. Dat zullen we nu ook weer tonen. Ik hoop dat ook het eerste damesteam promoveert. Als we in het seizoen 2020/’21 dan ook nog onze nieuwe eigen hal hebben, groeien we uit tot volleybalbolwerk van Noordwest-Veluwe. Om de financiële risico’s voor de vereniging te beperken, zullen we Heren 1 onderbrengen in een aparte stichting, net als we met de nieuwe hal gaan doen”.

Overigens is er nog een minieme kans dat EVV zelfs in de eredivisie kan uitkomen. In de degradatiepoule van de eredivisie mag SSS uit Barneveld dan komende zaterdag geen punt pakken bij het al uitgespeelde VoCasa. Door een 3-0 overwinning van Coniche in het onderlinge duel met SSS zou Coniche dan de eredivisieplek kunnen veiligstellen. De Zwollenaren hebben al aangegeven ook in dat geval de licentie met EVV te willen ruilen. Afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd SSS – VoCasa besluit het bestuur in de vergadering van aanstaande maandag of de vereniging ook die uitdaging wil aangaan.

Contact opnemen met de webmaster