Gerrit Mulder krijgt eigen straatnaam in Nunspeet !


Na een periode van maar liefst 14 jaar zwaait Gerrit Mulder af als wedstrijdsecretaris bij de Elburger Volleybal Vereniging. In deze jaren heeft de immer goedgemutste Gerrit zich met hart en ziel ingezet om alle wedstrijdzaken bij EVV in goede banen te leiden, en heeft er zodoende eigenhandig voor gezorgd dat de zalen en bijbehorende wedstrijdformulieren keurig verzorgd waren.

 

Voor de gemeente Nunspeet ruim voldoende aanleiding om de Secretaris Mulderweg [vernoemd naar de historische figuur A.F. Mulder 1798 – 1902 red.] te hernoemen tot de Wedstrijdsecretaris Mulderweg.

een foto van de huidige straatnaam

een foto van de huidige straatnaam

 

Burgemeester Van de Weerd licht toe dat de gemeente Nunspeet zeer verheugd is deze topvrijwilliger op deze manier te mogen eren. Dat de in Nunspeet geboren Gerrit zijn werkzaamheden buiten de gemeentegrenzen heeft uitgevoerd is volgens hem geen enkel bezwaar. Het laat juist zien dat het faciliteren van sport een groot goed is, dat verder gaat dan de grenzen van de eigen gemeente. Op de vraag of het niet een beetje vreemd is een straat te hernoemen reageert Van de Weerd: “De gemeente Nunspeet wil zich graag richten op het hier en het nu. Het erkennen van onbaatzuchtige vrijwilligers maakt daar een belangrijk deel van uit.

En verder: “In de huidige tijd worden beelden en straatnamen van historische figuren vervangen, omdat deze personen volgens de huidige maatschappelijke normen niet meer van onbesproken gedrag zijn. Onder de noemer gelijke monniken, gelijke kappen, wil de gemeente Nunspeet een statement maken door als eerste gemeente in Nederland nu ook een straatnaam van iemand van onbesproken gedrag te vervangen.”

de nieuwe straat op Google Maps

de “Wedstrijdsecretaris Mulderweg” vanaf 12 mei 2018

 

De afzwaaiende functionaris zelf is er bescheiden en vrij nuchter onder: “Als vrijwilliger heb ik altijd graag wat willen toevoegen aan de vereniging, en zo zie ik dit eigenlijk ook: de oude naam blijft intact, mijn naam voegt hier wat aan toe…”.

 

De gemeente Nunspeet zal op 12 mei om 17:00 samen met de vertrekkende wedstrijdsecretaris de straat heropenen, en nodigt omwonenden, familie en vrienden uit om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn.

 

Omdat EVV apetrots is op deze prestatie, staat gepland om met geïnteresseerde leden op een gepaste wijze, na de huldiging van de kampioenen diezelfde middag, gezamenlijk richting Nunspeet te gaan. Hiervoor heeft EVV de gemeente Elburg benaderd, en deze is bereid gevonden om voor deze speciale gelegenheid een ontheffing voor de bekende platte kar(ren) te verlenen, onder de voorwaarde dat de feestkaravaan vóór de zondag van de weg is.

de platte kar

de platte kar tijdens eerdere EVV feestelijkheden

Vertrek zal zijn om 16:30 uur bij ’t Huiken, je kunt je opgeven via de site of je trainer. Omdat de capaciteit beperkt is, is het raadzaam dit snel te doen, want vol is vol!

 

Contact opnemen met de webmaster