Gezellig teamweekend dames 1


Vrijdag 1 september was het zover. Het grotendeels vernieuwde dames 1 ging op teamweekend!! Doel van het weekend: elkaar beter leren kennen, teamafspraken maken en vooral gezellig hebben met elkaar!!

Vrijdag in de vroege ochtend werden de voorbereidingen al getroffen door de trainers, ritje Elburg, Doornspijk, Hoge Enk, ’t Harde, Lelystad en Zeewolde om vervolgens om 18.00 uur te starten met 13 dames en 2 trainers. Voorafgaand bleek de spanning er al goed in te zitten, appjes: wat voor schoenen moeten we aan? Heb ik genoeg kleding mee? Is een ligbed ook goed?? Etc etc Bij aankomst bij het Huiken leek het wel een schoolkamp. Ouders die hun dochter wegbrachten, vele tassen/koffers waar je je nek over brak, auto’s tot de nok gevuld. Kortom aan spullen geen gebrek.
Nadat Naomi de brief voorlas aan het team met de doelstelling van het weekend gingen we op pad!!

Op het parkeerterrein van staatsbosbeheer in Zeewolde kwamen de meiden erachter dat het wel erg veel was wat ze mee hadden genomen. Alles moest lopend in een keer meegenomen worden. Bepakt en bezakt gingen ze op pad. Na wat geklaag onderweg kwamen ze op het veld waar we het weekend met elkaar verblijven. Na een korte uitleg over de voorzieningen gingen de meiden aan de slag. Er moest een grote tent opgezet worden waar ze met zijn allen in zouden slapen, van slapen kwam natuurlijk weinig terecht.


Om 20.00 uur moesten de meiden op de parkeerplaats zijn om de eerste teamopdrachten te vervullen. Autobanden, blinddoeken moesten meegenomen worden.
20.03 uur. De meiden kwamen doodleuk rustig aanlopen. Tja dat zijn geen afspraken!!! 20.00 uur is geen 20.03 uur. De “strafronde” werd ingezet. Ze wisten gelijk waar ze de rest van het weekend aan toe waren.

Eerste teamopdracht “Toren van Babel” opdracht waarin je met elkaar je strategie moet bepalen en lees de opdracht goed voordat je start. Na een moeizaam begin hadden de meiden de opdracht in de gaten en door een super samenwerking werd deze opdracht goed uitgevoerd.
Daarna gingen we het bos in, daar stond het ” spinnenweb” te wachten. 13 gaten en elk gat moet benut worden. De meiden moeten elkaar helpen van de ene kant naar de andere te komen. 3 minuten overleggen en daarna stilte!!! Tja stilte en vrouwen…. na een volledig dramatische eerste poging ging gelukkig de tweede wel goed en kwam iedereen heelhuids door het web.
Het laatste wat de meiden moesten doen was het bomenspel, geblinddoekt moesten de meiden met elkaar een parcours afleggen naar 13 bomen. Ieder had de tijd om zijn eigen parcours te bepalen. Geblinddoekt in polonaise-vorm liepen de meiden door het bos. De ene naar de andere tak belandde wel tegen iemands hoofd aan. Toch werd het vereiste aantal bomen bereikt!!
Resultaat over de avond: 7 strafrondes
We sloten de avond af bij een kampvuur met elkaar. 3.30 uur gingen de ogen dicht.
8.00 uur lekker ontbijten!! Daarna met elkaar en met vriendelijke wespen Belinda!!in de kring in het zonnetje!!! Iedereen moest wat over zichzelf vertellen. Wij mannen zijn dan meestal met 2 a 3 minuten wel klaar, daar hadden we het programma ook op aangepast, niet wetende dat vrouwen al gauw 10 minuten p.p. aan het woord zijn. Was super om elkaar zo wat beter te leren kennen, dingen die je anders nooit had geweten.
Na het teamgesprek vertrok Daan richting Apeldoorn voor een oefenwedstrijd met heren 1. Tja dan blijf je met 13 vrouwen over… Hebben jullie al medelijden??
Op naar het bos waar een mooie opdracht voor de meiden stond te wachten. Eerst met elkaar oefenen parcours afleggen over het touw, kan in apenhang maar ook catcrawl. Dit ging goed! Toen was het overleggen, welke 4 meiden waren de klos?? Er moesten tenslotte 4 tennisballen van de ene emmer naar de andere emmer gebracht worden. Dit moest via het touw wat 2 meter boven de emmers hing. Super gedaan!!
Er waren nog 3 super opdrachten te gaan!! “De balk” lees goed!! Er ligt een balk, je hebt aan de ene zijde van de balk kant A aan de andere zijde kant B, de enige manier om van kant A naar kant B te komen is onder de balk door.
De opdracht werd besproken en als een razende begon iedereen gelijk aan beide zijden te graven. Vieze nagels, vieze kleren, kapotte nagels en dan wetende dat dat niet nodig was als je al na 2 seconden de opdracht niet gehaald hebt.


Nu kwam de leukste opdracht van het weekend!! 2 teams gemaakt en moesten d.m.v. nat gemaakte handdoeken zoveel mogelijk water in de emmer zien te krijgen. Handdoeken moesten tussen de voeten geklemd worden en in de achterover rol aan de maatje doorgegeven worden. Na 5 minuten iedereen doorweekt! Te vies om aan te raken! Nagenoeg gelijke stand!! Ontzettend veel lol met elkaar gehad!! Het water induiken om weer beetje schoon te worden!!!


Laatste opdracht: in 20 minuten parcours door het water afleggen. De meiden kregen tekening van een vlot met de benodigde spullen. De opdracht was om met het team in 20 minuten het parcours af te leggen, er stond niets bij over het vlot. De meiden druk bezig met het vlot te bouwen, niet wetende dat je dat nooit kan halen in 20 minuten. Toch hadden ze een mooi vlot met elkaar gebouwd en werd het parcours snel afgelegd!!
Samenwerking was weer mooi om te zien!!!


We sloten af met een heerlijk vette hap!! Al met al een nuttig en prachtig teamweekend met elkaar beleefd!!!
We willen in het bijzonder Kay bedanken voor de spullen die we mochten gebruiken en Wouter voor de hulp op vrijdagochtend voorafgaand en maandag na het weekend!!!

 

Contact opnemen met de webmaster