Grenzeloze gevechten


Sommige wedstrijden dienen even te bezinken en geanalyseerd te worden voordat er uitspraken over gedaan worden tegenover de media. Gelukkig hebben wij de luxe om dit te doen, en staan er niet direct verslaggevers van Studio Sport langs de lijn om onze aanvoerder, coach en waterdragers te belagen met pijnlijke vragen over onze wanprestaties. Na uitgebreide bestudering van de beelden en getuigenverklaringen van de verloren uit-wedstrijd tegen Volta (3-1) zijn wij tot de volgende conclusies over het wedstrijdverloop gekomen:

  • Volta heeft meer punten gescoord: 92 tegen 87 voor ons, waarbij zij in drie van de vier sets eerder bij de 25 punten waren. Kortom; zij zijn de terechte winnaar volgens de reglementen van de Nevobo.
  • De aangewezen scheidsrechter was bevoegd om deze wedstrijd te fluiten, ondanks de twijfels van Herjan hierover nadat er 2 punten gespeeld waren.
  • De hal, het veld en het speelmoment voldeden aan de reglementen.

Hier strandde onze hoop om ons minder alerte spel te verklaren aan de hand van externe omstandigheden. Na het kijken van de recente schaatswedstrijden in Canada is er nog wel enige twijfel ontstaan over de invloed van laag-gelegen sporthallen op onze prestaties. Wij hebben onze bezwaren hierover geuit bij de Nevobo, die deze op dit moment onderzoekt.In het belang van het lopende onderzoek mogen wij hierover geen mededelingen doen. In afwachting hiervan hebben wij gekeken naar onze eigen tekortkomingen:

  • Onze invalmiddens Tjeerd en Herjan moesten toch even wennen aan deze plek, die hen helaas niet gegund werd door Volta.
  • Gemiddeld sprongen wij 1,172 centimeter lager. Dit zorgde ervoor dat wij meer last hadden van het blok. Wij verwachten dat dit het gevolg is van de ligging van de sporthal.
  • Wij maakten 2,24 keer zoveel servicefouten als de maximaal toegestane foutenlast.

Gelukkig hebben wij hiervoor de oorzaken gevonden. Deze oorzaak lag namelijk al voor de wedstrijd. De eerste oorzaak was het genoodzaakt overslaan van het teamgesprek onder het genot van een bakje koffie in de kantine. Deze was echter doelbewust nog gesloten, waardoor wij uit ons vaste ritueel gehaald werden. Toen wij ons ervan bewust waren dat onze tegenstander ook psychologische oorlogsvoering had gebruikt vòòr de wedstrijd vielen er opeens een hoop kwartjes bij ons!

Gelukkig zijn er ook enkele hoogtepunten te bekennen in deze wedstrijd:

  • Het afblokken van hun hoofdaanvaller door Stefan (1.60!).
  • Het optreden van onze inval-middens nadat zij gewend waren.
  • Tjeerd die zich niet laat tegenhouden door scheidingsnetten als er knappe dames in de buurt zijn!
  • De gewonnen derde set, in deze set zaten wij onder onze maximale toegestane servicefoutenlast.

Samengevat komen wij tot de conclusie dat wij nog niet klaar waren om het gevecht voor het kampioenschap naar dit niveau te tillen, en dat onze tegenstander hier scherper in was. In overleg met het bestuur hebben wij hiervoor passende maatregelen genomen om onze mentale weerbaarheid te versterken. Wij zullen bij onze volgende wedstrijd (morgen 16:00 op het moment van schrijven), zien of onze extra voorbereidingen effect hebben in het gevecht voor de vierde plek tegen NVC HS1. Wij kunnen alle mentale steun gebruiken, dus hopelijk zien we je dan!

Contact opnemen met de webmaster