H1 komt (veel) tekort


Hey Marieke,

Dat was weer een mooi feestje zaterdag, zeg. En wat kan er veel ouwe meuk in ’t Huiken!! Versleten bankjes, tafels met kekke kleedjes, een hoop retro trainingspakjes en waanzinnig fraaie kapsels. En dat allemaal om het kampioenschap van de GS Stars te vieren. Mooi dat ze de nummer twee op de ranglijst in het onderlinge duel klop gaven. Als je dat kunt, ben je de terechte kampioen!

Zelf moesten wij het ook opnemen tegen de nummer twee. Die heten Dynamo en komen uit Apeldoorn. Een sympathieke verzameling knullen die graag volgend jaar in de topdivisie spelen. Om te voorkomen dat ze ons in onze laatste thuiswedstrijd van het veld zouden rossen hadden we Dynamo vooraf goed bestudeerd in hun (verloren) wedstrijd tegen Alterno. Maar ons strijdplan kon meteen de prullenbak in, want Dynamo bleek op alle fronten beter en anders te spelen dan verwacht. Met clownesk verrassingsvolleybal lieten ze zien dat volleybal veel meer is dan alleen hard tegen een balletje aan slaan. Zo leerden we dat een uitgebreide selectie niet alleen heel gezellig, maar ook uiterst nuttig kan zijn, omdat je dan lekker veel kunt wisselen. Zodat niemand echt in zijn spel komt en de tegenstander daardoor geen vaste patronen in jouw spel kan ontdekken. Een tip waar wij voorlopig niet zoveel mee kunnen, omdat we al blij zijn als er op zaterdag zes spelers op hun hoeven kunnen staan. Maar wel iets om te onthouden voor volgend seizoen. De Apeldoorners waren ook heer en meester op de kleine meerkamp en wonnen de onderdelen ‘boksprinten’, ‘stoelklauteren’ en ‘armzwaaien’ met speels gemak. Alleen op het onderdeel ‘spierbaljuichen’ konden we een beetje met ze meekomen. Maar dat werd door het overigens uitstekende leidende duo Hans Hoekstra en Colin Meijer (terecht) snel de kop in gedrukt, want in z’n enthousiasme schoot ons Daantje nogal door. Foei!!

Kortom, ondanks een geruststellende 17-7 voorsprong in de eerste set was voor iedereen duidelijk dat de Elburger prutsers op een kansloze nederlaag afstevenden. De ervaren geel-roden wachtten geduldig af tot ons onvermijdelijke concentratieverlies de kop op stak, kwamen met 25-19 nog gevaarlijk dichtbij en gingen er in de tweede set hard met 17-25 overheen. Uit de videoanalyse bleek later dat we maar twee (2!) punten op eigen service wisten te produceren, na elke time-out van Apeldoorn 3,2 keer fout serveerden en vooral punten tegen kregen na slimme wissels aan Dynamo-zijde. Overklast op tactisch (volleybal)gebied zullen wij (maar ook anderen) maar (weer) zeggen (hoewel in dit geval schrijven).

Maar ja, wij hebben ons eigen geheime wapen. Of liever: wapens. Want als we het zelf niet op kunnen lossen, dan gooit de tribune er een schepje bovenop. En op het onderdeel ‘publieksinteractie’ bleken wij aanzienlijk sterker dan Dynamo. De gasten – die gewend zijn om hun wedstrijden thuis in serene rust af te werken – leken wat afgeleid door de gezellige ambiance in ’t Huiken, die zelfs zonder de begeleidende klanken van de Stadskapel tegen het rumoerige aan zat. Ze vergaten te volleyballen, (rad)staken net teveel energie in randzaken en schonken ons de laatste twee sets. Een leerpuntje voor komend seizoen als ze in de kolkende arena’s in Bedum, Kampen en Maaskantje mogen aantreden. Want in de gezellige onderonsjes na afloop twijfelde niemand eraan dat de Apeldoornse kwaliteitsploeg de verdiende tweede plaats in de laatste competitiewedstrijd gewoon vasthoudt.

Met nog één wedstrijd te spelen zit de strijd er voor ons eigenlijk al op. Achter Donitas, Dynamo, Set Up, SuDoSa, Alterno en Keistad, maar vóór Avior, SoVoCo en de onfortuinelijke degradanten Scylla, Zwolle en Apollo worden wij zevende en mogen ons daarmee overtuigend ‘best of the rest’ noemen. Net als vorig seizoen kunnen we qua positie geen kant meer op. Vorig jaar hebben we daarom van het laatste potje tegen Peelpush maar een feestwedstrijd gemaakt, inclusief ingewikkeld dansje.

Dit seizoen doen we ons laatste potje om de gezichtsbeharing van de keizer in Borne. Dat wordt vanmiddag ook weer gezellig want – ondanks de aanstaande terugkeer naar de tweede divisie – houden ze daar nog steeds het topdivisieprotocol aan. Da’s dus met ballenjongens, DJ en….voorstellen van de spelers voor de wedstrijd (“Onder nummerrrr éééééjjjjn……Gert-Jan van Lóóóóóó…!!!!). Tom is al twee jaar zenuwachtig! Maar na het oefenen op zijn opkomstloopje afgelopen donderdag hebben we er alle vertrouwen in dat-ie het er goed vanaf gaat brengen. Als morele support (maar natuurlijk ook met het oog op een stukje ‘publieksinteractie’) liften manager en sponsor vanmiddag zelfs mee naar het Oosten. Boze tongen beweren dat dit ook samenhangt met de vier meter bier die Apollo voor ons klaar heeft staan (een meter voor elke verschuiving van de aanvangstijd waar wij de afgelopen weken mee hebben ingestemd), maar dat is echt flauwekul1.

Nou, Marieke, dat was ’t maar weer even. Als je wilt weten hoe we het eraf brengen in Borne, moet je internet maar even raadplegen. Want het wedstrijdverslag hoeft pas vlak voor het volgende potje te worden gepubliceerd. Dat zal dus ergens eind september worden. Fijne zomer!!!

1 Wel zouden we graag vóór 16:30u weten of de meters in de kantine of juist vanuit de tribunebar worden geserveerd, zodat het uitpubliek in de Bornse Veste tijdig een passende zitplaats kan kiezen.

Contact opnemen met de webmaster