H1 moet maar met de billen bloot


Het is even anders dan anders, zo’n wedstrijd op donderdag. En dan zo laat ook, vermoeiend hoor. En dat er dan zo’n memo op vrijdag tussendoor komt kan natuurlijk verwarrend overkomen. Het leek bijna op een stukje van heren 1. Vind ik overigens niet erg hoor. Het zou bijna een excuus kunnen zijn om weer een week over te slaan. Helaas is er nog niets over de wedstrijd tegen Avior gezegd en dat moeten we natuurlijk nog wel even delen, ook al is dat ondertussen weer een tijd geleden. We hebben overigens ook nog geen verslag gedaan van onze trainingsweek in voorbereiding op de kraker tegen Keistad. Dat moet dan ook nog maar. Ik zal het in ieder geval lekker kort houden, want ik moet nog even snel wat eten.  

Avior dus. Niet zo’n beste wedstrijd. Eentje uit de categorie ‘net-niet’. Gelukkig gewonnen, maar we moeten wel even met de billen bloot. Dat doe ik overigens liever niet te veel, daar krijg je last van, maar er moet dus wel worden toegegeven dat we niet opperbest waren. Van hoogstaand volleybal was in dit geval geen sprake. Laten we dat de volgende keer maar beter doen en dat is vrij snel al. Gelukkig maar, want hoe langer het duurt, hoe ouder we worden. En leeftijd is bij Elburg natuurlijk wel een klein probleem. De vergrijzing is langzaam ingezet. Ons voordeel is wel dat we Marc er tegenwoordig bij hebben. Die houdt het team behoorlijk jong. Wil je weten hoe hij dat doet? Schroom niet om hem even aan te spreken!

Keistad dan. Ja, daar hoef ik eigenlijk niets meer over te zeggen natuurlijk! De kraker van de competitie! Ik zal het woord ‘angstgegner’ maar niet noemen, dat woord is namelijk aan de andere kant al gevallen. Wij vinden het in ieder geval altijd weer erg gezellig als ze naar Elburg komen, dat is wel anders als wij die kant op moeten.  Winst is hier voor beide teams van groot belang.  Naja, groot… relatief gezien dan. Het doet er allemaal niet meer zo toe voor ons oude en ervaren Elburger mannen. We hebben ons dan ook voorbereid op het bezoek van de keientrekkers door voetbal (dè wedstrijd!) te kijken, zelf te voetballen (tja, wie z’n billen brandt…) en een beetje aan te rommelen. Bier drinken kon nu zelfs op vrijdag én zaterdag. Dus conditioneel gezien zijn we goed voorbereid op komende zaterdag, want ook dan hebben we geen wedstrijd. Of dat gunstig is voor de wedstrijd weet ik niet, maar ach.. we kijken wel even. Volgende week weer de normale competitie. En dan direct weer tegen Avior.

Goh. Ik schreef net dat het er voor ons allemaal niet meer zo toe doet, maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. Het is namelijk best wel spannend in de competitie. De verzameling prutsers die al jaren in de middenmoot blijft hangen heeft dit seizoen kans om daar verandering in te brengen. Theoretisch gezien zouden we natuurlijk nog kampioen kunnen worden, maar dat lijkt ons niet echt realistisch. Onze doelstellingen hebben we dit jaar dus helaas weer niet gehaald. Derde worden daarentegen is wel degelijk een optie. Daarvoor hoeven we alleen nog maar te winnen. En we weten al jaar en dag dat het volleybal soms verliest, dus kansen zijn er zeker! Met nog maar vier potjes te gaan, waarvan de eerste dus over een paar uur al, bevindt de strijd om de derde plek zich tussen de nummer drie (duh!) en vijf, met een verschil van vijf punten of minder.

Na vanavond weten we het. Doet Elburg op deze late avond in maart iets geniaals, of wordt het iets gewoons. We hebben deze wedstrijd niet voor niets op de geboortedag van Albert Einstein gepland. Maakt Elburg kans op een hoogste klassering ooit, of wordt het weer een gepaste middenmoot? Ik heb er zin in, tot vanavond om 21:00u!

Contact opnemen met de webmaster