H3 weer effectief


Hallo allemaal,

Inmiddels is EVV H3 na 8 speelronden op exact 40% van de “loodzware” competitie aangekomen.
Zoals reeds vaker benoemd presteren we, tot nog toe, boven verwachting en staan we sinds vorige week “lonely at the top”.
Ikzelf ben ook reeds aangesproken met de vraag: “Jullie worden kampioen hè?!”. Nou, wellicht is dat, mijns inziens, wat voorbarig…

Afgelopen vrijdagavond stond namelijk VZK HS3 (uit) op het programma.
Dit is het enige, enkel uit jonge spelers bestaande team in onze competitie en laat, in tegenstelling tot ons, elke keer weer verbeteringen in hun spel zien.
Het was dus geen verrassing dat het geen ”walk over” zou worden.
Uit voorzorg hadden we weer eens een beroep gedaan op de kwaliteiten van een recentelijk afgezwaaide H1 speler. Deze bleek behalve op enkele cruciale momenten tegen het einde van de 2e set, met name belangrijk voor het bewaren van de noodzakelijk rust in het spel, (RUSTAAGH!) daar anders totale paniek zich van ons meester maakte. Man, man, man…. gekkenhuis

Na 2 zwaarbevochten sets (24-26 & 23-25) stonden we zowaar 0-2 voor!
De gedachte aan het mogelijk naderende kampioenschap en de daarmee gepaard gaande mentale druk, stond weer garant voor vele persoonlijke onnodige fouten, met als gevolg dat we de  3e set verloren met het grootste verschil van de wedstrijd (25-20).

Na wederom “some serious coaching” gingen we de 4e set in; mede doordat er door ons wat minder service fouten werden gemaakt (meer kon ook eigenlijk niet!) werd ook deze, godzijdank de laatste, set binnengehaald (23-25).
Enfin, een 1-3 overwinning “in the pocket”, maar met 96 gescoorde punten tegenover 95 voor onze tegenstander, mag er gerust gesproken worden over een ietwat geflatteerd resultaat. De cijfers spreken echter voor zich: met 37 punten uit 8 wedstrijden, mogen we zeker wel stiekem dromen van een rondrit op de platte wagen. Aan de andere kant zijn er echter ook de zorgen voor de training van aanstaande dinsdag. De gezichtsuitdrukkingen van onze coach gedurende de wedstrijd beloofden namelijk niet veel goeds. Misschien kan ik die dag wel overwerken…..

Contact opnemen met de webmaster