Heren 1 toch weer door


Zo.. waar zal ik deze week eens beginnen. Er is zo veel gebeurd, misschien wel te veel! Ik zal beginnen bij afgelopen zaterdag. Toen speelden we twee bekerwedstrijden tegen de topdivisionisten VCV en Sudosa-Desto. De meesten zullen ondertussen wel weten dat dat hartstikke goed ging en dat we gewonnen hebben. Yay! Net als vorig jaar hebben we ons dus geplaatst voor de 1/8 finales van de Nederlandse beker. En dat betekent dat we kans hebben tegen een grote naam in het Nederlandse volleybal te mogen spelen. Daarover later meer, want iedereen die afgelopen zaterdag heeft gekeken weet dat niet alles goed ging. In de eerste set van de eerste wedstrijd, op een stand van 26-25 serveerde onze Nubbie uit. Vlak na de landing stapte hij verkeerd weg en ging hij onderuit in de hoop een dubbelfout bij de scheidsrechter af te dwingen. Die trapte daar niet in en het werd 26-26. Nubbie bleef liggen en het bleek goed mis. Hij had veel pijn en moest met een ambulance naar het ziekenhuis. Omdat Elburg nou niet echt in stedelijk gebied ligt en omdat de pijn significant was, werd hij verdoofd met een middel dat nog net binnen de grenzen van de eerste opiumwet uit 1919 valt. Uiteindelijk blijkt het om gescheurde kruisbanden en een beschadigde knieband te gaan. Met andere woorden: hij is de rest van het seizoen even wat minder actief met het volleybal. Verder gaat alles gelukkig goed.

Ondanks dat intermezzo, wat voor de heren van Elburg eigenlijk een soort speelkwartier was met grapjes en geintjes (want ja.. zo zijn wij), wonnen we de set op karakter. Niet zomaar een set, want ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een set heb gespeeld die tot 37-35 doorging, maar dat maakte het extra spannend. Ook de volgende setjes waren spannend. Zelfs zonder Nubbie blijken we aardig te kunnen gooien en smijten, want zonder een set weg te geven schreven we de wedstrijd op onze naam. (37-35, 25-23, 30-28)

Na onze eerste wedstrijd hadden we pauze en dus tijd voor een uitgebreide lunch, bereid door onze vaste verzorgers én konden we de kraker tussen Sudosa en VCV live volgen. Die pauze duurde best lang, want de kraker duurde maar liefst 5 sets. En tja.. dan snappen wij wel dat je achteraf als team best moe bent. En omdat wij dat niet (meer) waren wonnen we de laatste wedstrijd redelijk gemakkelijk (19-25, 23-25, 20-25). En dus mogen we onszelf (net als vorig jaar) tot de beste 16 teams van Nederland rekenen.

Die 1/8 finale werd middels een eerlijke loting ingedeeld. Deze loting was afgelopen donderdag. Met spanning zaten we te kijken naar het scherm waar de namen van de teams één voor één bekend werden gemaakt. We hadden verschillende teams in gedachten. Dynamo werd het niet. Die mag tegen SSS en werd als eerste bekend gemaakt. Vervolgens Orion tegen Zaanstad. Die werden het dus ook niet. Zou het dan… #nooitmeerElburg? Of Lycurgus? Lijkt ons leuk! Liever niet Peelpush, hoewel het daar best gezellig was de vorige keer. Of Donitas? Ook liever niet, hoewel dat de vorige keer óók tegen het gezellige aan zat.  Maar nee, niets van dat alles. Het werd Sliedrecht Sport. De huidige nummer vier van de eredivisie. Een tegenstander die ons waarschijnlijk, en volledig terecht, als niet meer dan een onnodige training zal zien. En wij zien het ook als een training.  Kans maken we in ieder geval niet, want langzaam maar zeker verliezen we al onze spelers. De huidige stand van zaken vertelt ons dat we deze wedstrijd vermoedelijk zullen spelen zonder: Robert (knie), Daan (knie), Boris (enkel), Wouter (hele grote blauwe plek) en Henoch (leeftijd). Dus kom tegen die tijd gezellig kijken bij de uitgebreide volleybalclinic die de jongens uit Sliedrecht ons komen geven.

Voor nu mag de beker in ieder geval weer even aan de kant. 1 december pas vindt die wedstrijd plaats. Nu mogen we ons klaarmaken voor de confrontatie met het verschrikkelijk sterke opleidingsteam van eredivisionist Achterhoek Orion, Orion Heren 2.  Het objectieve verslag van deze wedstrijd is vast morgen te lezen op vizieropvolleybal.nl.

Zij kunnen best indrukwekkend volleyballen, als ze ook maar een beetje doen waar ze goed in zijn. Wij doen het tegenovergestelde, want met het wegvallen van Nubbie hebben we alleen Ceddie nog als volleyballende troef, maar die blijkt motorisch toch niet helemaal in orde te zijn. Wie weet zijn bij Orion net zulke prutsers als wij, dan maken we weer kans op winst. Zou het? Tot vanmiddag!

 

Contact opnemen met de webmaster