Heren 2 ontmoet Ormi

Afgelopen zaterdag, 24 maart, mocht H2 weer aan de slag in ’t Huiken. Ditmaal was onze tegenstander Jumbo van Andel- Ormi, die 4e stond. Wij stonden 2e dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden!
Helaas meldde Patrick vrijdag dat wij het zonder hem moesten doen deze wedstrijd, aangezien hij  helaas toch verhinderd was.

De eerste set gingen wij er gelijk vol in, we wilden de Epenaren natuurlijk niet laten winnen. Door mooie aanvallen van Gerard, onze krachtpatser Evert- Jan en Sander hadden we de druk er goed op. Hierop reageerde Jumbo, zoals we ze maar even zullen noemen, nogal zenuwachtig en sloegen ze veel in het net. Dat was erg jammer voor ze, aangezien ze in de vorige ontmoeting hadden ze laten zien dat ze beter konden. Wim had mooie serviceseries en ook Gerard deed het qua service goed. Maar halverwege ontstond er chaos aan beide kanten waardoor wij het machtsvertoon even links lieten liggen. Jumbo profiteerde van onze fouten en dat bracht ze wat dichterbij. Gelukkig kreeg Gerard de bal perfect voor zich en sloeg hij de bal genadeloos voor de voeten van de verbaasde Epenaren, die zich afvroegen of dat toegestaan is in de 2de klasse. Ze waren hierdoor zo van slag dat ze een time-out aanvroegen op 19-12. Na de time-out mocht Sander serveren en zijn tactiek werkte uitstekend. Ook domineerde Evert- Jan aan het net met een aantal mooie blokkeringen. Hierdoor wonnen we de eerste set dan ook met 25-14!

De tweede set begon goed dankzij een mooie prikbal van Ferdinand die gelijk de toon zette voor de rest van de set (en zijn aanvallen in de rest van de wedstrijd). Jumbo maakte veel fouten maar wij waren ook niet helemaal lekker bezig doordat we niet alert waren. Maar wij herstelden ons door de bal twee keer lekker in het veld bij de tegenpartij te rammen. Daarna begon Jumbo te protesteren tegen een zogenaamde uit bal waar scheidsrechter Bertus het niet helemaal mee eens was, wat resulteerde in een wissel bij Jumbo (denken wij). Rudi z’n service serie was vervolgens goed en wij profiteerden optimaal van de miscommunicatie bij Jumbo. Uiteindelijk wonen we ook deze set met 25-18.

Bij de derde set was er vooral gepruts bij ons doordat we veel met één hand speelden en dat ging niet altijd goed. Gelukkig stond Berry aan het net en hij zorgde voor mooie aanvallen. Het ging daarna bergafwaarts met ons en stond het algauw 6-6, een stand die ons nogal zenuwachtig maakte. Opnieuw was het Gerard die een prachtige aanval maakte en hiermee een einde maakte aan al het nerveuze gedoe.Berry was geïnspireerd geraakt door Gerard en maakte net zo’n mooie aanval waarna hij ook nog goed blokte met Ferdinand aan zijn zijde. Helaas gingen we weer matig spelen en waren we niet alert. Evert- Jan nam ditmaal het heft in handen en blokte een balletje van Jumbo alsof het niks was. Ook Ferdinand was weer wakker geworden en irriteerde de tegenpartij met zijn prikballen. Bij Jumbo was het weer wisseltijd maar bij ons ook! Harry kwam erin voor Rudi en hij wist ook zeker hoe hij moest aanvallen. Evert- Jan was te enthousiast bezig geweest voor zijn leeftijd, dus hij werd gewisseld voor Pim. Uiteindelijk liep alles goed af en wonnen we de set met 25-22!

Bij de vierde set zaten we er ook lekker in, we gingen goed voor alle ballen en wisten we goed aan te vallen. Het hielp mee dat de zittenblijvers op de bank lekker aan het mee bléren waren. Iedereen deed goed zijn best en de rally’s waren spannend! “ Ik dacht dat de rally’s nooit zouden ophouden” werd gefluisterd op de tribune. Pim liet een mooi tactische balletje zien. Gelukkig werd de sfeer niet zo gespannen als in de derde set en werd er ontspannen gespeeld in het veld. Dankzij een mooi blok van Berry en Ferdinand wonnen we deze set met 25-20!

Toen Heren 2 plaatsnam op de tribune om Heren 1 aan te moedigen, ontstond er grote verwarring. Was Patrick soms verhinderd omdat hij het (witte) libero shirt had aangetrokken in de eerste divisie bij Alterno? Gelukkig verdween deze verwarring snel, toen bleek dat hun libero bij lange na niet zo goed is als die van ons  ;-).  Met deze geruststellende gedachte maken wij ons klaar voor onze volgende wedstrijd , komende dinsdagavond (27 maart),  waar wij weer thuis onze spierballen tonen aan Hellas, onze vrienden uit Nunspeet. We spelen om 21:00 uur, tot dan!