Heren 2 sprokkelt verder


Eindelijk, weer een fatsoenlijk verslag van een wedstrijd van Heren 2. Deze keer, 17 november, mochten wij tegen Renswouw, uit het mooie Renswoude. Zij stonden 12e en wij stonden 11e, dus dat moest een spannend potje worden. Ofzo.

Helaas missen we onze middenspeler Evert- Jan vanwege een nare blessure, maar gelukkig was hij als supporter aanwezig. Even waren we Sander kwijt aan het begin van ons inloopmoment maar na wat zoeken bleek hij ineens een coach te zijn en wel die van Dames 3. Toen realiseerde we ons dat we Patrick ook misten (daarom was Sander coach geworden) en moest Ferdinand gauw een liberoshirt aantrekken. Er was veel publiek aanwezig op de Elburgse tribunes en dat verbaasde ons nogal maar dat krijg je als op zaterdag om vier uur ’s middags mag spelen.

Algauw bleek dat Renswouw een best aardig potje kon volleyballen, niks voor niks komt Henk-Jan Held (Olympisch goud in Atlanta in 1996) uit Renswoude. Nee, geen familie van… Terug naar het veld, nummer 3 van onze gasten had een zeer mooie service strak langs de lijn en werd door ons maar moeilijk gepakt. Gelukkig wierp Wim zich op als tactisch speler en redde Berry de ene bal na de andere op de vloer. Ook Sander had de dames inmiddels van zich af weten te schudden en wist meerdere goede aanvallen te produceren. Rudi ging halverwege de eerste set bijna onderuit maar herstelde zich snel. Helaas waren al onze pogingen net niet goed genoeg en verloren we de eerste set met 25-21.

De tweede set begon sterk dankzij Stefans service die pas eindigde op 7-0 voor ons. Renswouw vond dat ook wel leuk en nummer 11 besloot hetzelfde te doen, het werd 7-6. Het spel was leuk om te zien en het werd zelfs nog spannend. Berry toonde weer even zijn blok-kunsten en uiteindelijk mocht Sander de laatste twee puntjes maken van de set, wat hij dan ook netjes deed.

Het spel in de derde set was relatief saai totdat er een bal tegen het plafond ketste. Althans, daar zijn de meningen over verdeeld.. Daarna ging het niet veel beter, veel ballen gingen uit aan beide kanten en er wij liepen elkaar ook in de weg. Gelukkig wisten wij Gerard wel te bereiken en hij sloeg de ballen hard om de oren van onze gasten. Uiteindelijk wonnen we deze set met 27-25.

Wij wisten; deze set moesten we winnen. Daarom gingen we nogal tactisch spelen en bleek nogmaals dat Renswouw ook aan ons gewaagd was. Halverwege kwam ook Heren 1 nog even buurten, die support was zeker welkom. Ondanks alle steun verloren we ook deze set, en moest er een vijfde set komen.

In die laatste set waren er lange maar goede rally’s en Stefan blokkeerde nog een aanvaller die minstens twee koppen groter was. Uiteindelijk was het Rik die het laatste woord had en sloeg de laatste bal keihard op de grond bij Renswouw, de strijd was gestreden!

De volgende week hebben we je support weer nodig want we mogen tegen VZK. Be there; 30 november om 21.00 uur in ’t Huiken! Wij zorgen voor bier en bitterballen, kom je ook?

Contact opnemen met de webmaster