Heren 2 uit de startblokken

Het is al even geleden sinds het laatste officiële wedstrijdverslag van Heren 2, je moet er inmiddels helemaal voor naar pagina 5. Na deze wedstrijd zijn wij zo snel mogelijk lekker verhuisd naar het strand en hebben daar dankbaar gemaakt van het mooie weer ☀. Inmiddels worden de avonden helaas weer korter, en zijn wij weer terugverhuist naar het oude vertrouwde Huiken, wat in de tussentijd was klaargemaakt voor ons nieuwe niveau, de eerste klasse!

De afgelopen tijd heeft Harry weer gebruikt om ons alle slechte beach gewoontes weer af te leren (zoals elk jaar), en ons weer in topvorm te krijgen. Daar begonnen wij vol gas mee, want de eerste wedstrijd stond al gepland voor 22 september. Gelukkig werd deze wedstrijd verplaatst, want wij waren er nog lang niet klaar voor. Op 6 oktober stond de wedstrijd tegen HVV gepland, maar onze wedstrijdsecretaris heeft deze wedstrijd ook moeten verzetten. Harry vond ons niveau van afgelopen dinsdag eindelijk ‘acceptabel’, en dus hoefde Stefan deze wedstrijd niet alsnog te verzetten.

Daarom reisden wij afgelopen zaterdag af naar Swifterbant, voor onze wedstrijd tegen Swift’64 H1. Helaas moesten wij dit doen zonder Patrick, maar wel met Rik. Sinds zijn afscheid bij Heren 1, kon Rik het volleybal niet loslaten, en besloot bij ons  nog een balletje mee te prikken.

Onze tegenstander had al wel de nodige wedstrijdervaring in de benen, met 2 gespeelde wedstrijden, maar het bijzondere resultaat van -4 punten. Ons doel was duidelijk: Swift onder de 0 houden!

De eerste set gingen wij sterk van start, en wisten met een sterke service en aanvallen over hun spelverdeler heen het spel te bepalen en de eerste set ruim binnen te halen. Aan het begin werd de selectie van Swift uitgebreid met 10 mensen, wat ons behoorlijk van slag bracht. Het bleek later dat dit geen reservespelers waren, maar publiek dat op de tribune (de bank langs het veld) de wedstrijd kwam volgen :-o. Toen wij hersteld waren van deze verwarring, bleek de achterstand al te groot om deze set te winnen. De derde set trokken wij weer aan het kortste einde. Na kort overleg besloten wij toch maar wat gas terug te nemen, anders zou Harry niks meer hebben om te verbeteren in de rest van het seizoen. Dus de vierde set speelden wij dus slordig,  en maakten wij zelf passfouten, setup en aanvalsfouten. Wij waren hierop zo gefocused, dat wij allemaal verbaasd waren toen het einde van de set bereikt was, en het dus weer eens tijd was voor een vijfde set.

Hier besloten wij weer met onze eerste opstelling te starten, en waren als eerste bij de acht punten. Natuurlijk hielden wij ons aan het oude gezegde:

Wie als eerste bij de 8 is, wint de 5de set

Dus zijn wij eindelijk gestart, en hebben 3 punten meegenomen naar Elburg. Aankomende dinsdag om 21:00 gaan wij nog een niveau’tje omhoog en spelen wij in de beker tegen derde divisionist Salvio’18 HS1. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor deze wedstrijd 😉 .