Heren 3 wint vijfde wedstrijd op rij


Afgelopen zaterdag trad Heren 3 in ’t Huiken aan voor de vijfde wedstrijd in de competitie. De verwachtingen waren hooggespannen want de eerste vier wedstrijden waren allen in winst omgezet. Slechts 2 setjes waren tot nu toe afgestaan aan de tegenstander. Dat dit niet onopgemerkt was gebleven, was te zien aan de publieke belangstelling. Waar we het normaal met 1 tot maximaal 2 toeschouwers moeten doen, kwamen we nu vingers tekort om het aantal belangstellenden te tellen. De tegenstander was het vijfde herenteam van Volta uit Lelystad, het eerste Volta team in een serie van drie die de komende weken aan onze zegekar zouden moeten worden gebonden. Volta 5 stond voor deze wedstrijd op de 10e plaats met 3 punten uit 4 wedstrijden. Een makkie dus zou je op voorhand zeggen.

Van onze ruime selectie waren deze middag Douwe en Jelmer afwezig. Ook coach Herjan had andere verplichtingen en zijn taak was overgenomen door routinier Henoch Snuif die voor noodgevallen ook het speeltenue had aangetrokken.

Waar we in wedstrijden die op papier makkelijk gewonnen moeten worden, vaak stroef beginnen, was dat dit keer niet het geval. Met degelijk en geconcentreerd spel werd de eerste set vrij eenvoudig met 25-15 gewonnen. Het stroeve begin was vervolgens doorgeschoven naar de tweede set die uiterst moeizaam verliep. Coach Snuif probeerde het team op de rit te krijgen door positieve coaching in de time-outs, maar zag zich uiteindelijk op een stand van 21-24 genoodzaakt om een wissel door te voeren. Hans van Deutekom werd op de serviceplaats ingewisseld en hij serveerde 5 keer achter elkaar naar een 26-24 winst voor EVV.

De derde set werd gekenmerkt door een chagrijnige tegenstander die vooral aanmerkingen op de prima spelleiding had. Het was niet geheel duidelijk waar men moeite mee had, maar wel dat het hun eigen spel niet ten goede kwam. Deze set ging met 25-16 naar EVV.

Aan het begin van de vierde set kwam Hans van Deutekom weer aan de opslag. De tegenstander had gewaarschuwd kunnen zijn, na de prima service beurt van Hans aan het eind van de tweede set. Dit leek echter niet het geval en in no-time stond er een 13-0 voorsprong op het bord. Deze klap kwamen de mannen uit Lelystad niet meer te boven en de vierde set ging met 25-10 naar EVV.

4-0 winst, 5 punten erbij en een gedeelde eerste plaats op de ranglijst. Wat een weelde! We hopen dit nog een tijdje vast te kunnen houden. Op zaterdag 16 november staat om 12 uur in ’t Huiken de clash tussen de nummers 1 en 2 op het programma. Misschien weten we dan waar we echt staan.

Contact opnemen met de webmaster