Héya EVV, weg ermee!


Nog even een update vanuit Heren 1, dat is natuurlijk alweer twee weken geleden. We hebben inmiddels al vier competitiepotjes achter de rug. De laatste daarvan was tegen onze grote vrienden uit het verre oosten. We hebben deze competitieperiode ondertussen al vier keer tegen Set-up gespeeld, dus we wisten wat ons te wachten stond.

Vol zelfvertrouwen reden we die kant op. Regionale radio aan, vanaf Almelo goed uitkijken voor verkeer van links en zo waren we precies op tijd om loten aan te schaffen en Heren 2 te kijken.

De wedstrijd verliep helaas een heel stuk anders dan dat we van tevoren hadden gehoopt. Tijdens het inspelen geen trekker gehoord, dus we waren nog niet helemaal wakker. En om ons te pesten bleek de tribune ook nog eens gevuld met een overdaad aan vrouwelijk schoon.  En terwijl wij daardoor onze aandacht niet helemaal bij de wedstrijd hadden (die jongens van Set-up bleken wel naar ons te kunnen kijken) sloegen ze ons hard van het veld.

Op zich natuurlijk iets wat je van de Elburger prutsers zou kunnen verwachten, maar omdat er aan de zijkant een mannetje ons “EVV, weg ermee!” stond in te fluisteren deden we toch maar even onze aandacht bij de wedstrijd. Goed uit de startblokken in de tweede set en het duurde niet lang voordat wij het alom bekende ‘Heya Set Up, heya Set Up’ in konden zetten. Daan bleek overigens een uitstekende dirigent voor het daardoor toch ietwat gedesoriënteerde publiek. En zo trokken wij de tweede set naar ons toe.

Na zo’n spannende set zijn wij natuurlijk al lang moe, dus we hadden echt wel even moeite om het niveau in de derde set vast te houden. De tukkers pakten daar zelfs een voorsprong. Maar omdat tussen de 2e en 3e set de eerder -in grote hoeveelheden- aangeschafte loten werden getrokken, wilden we deze set snel afmaken. Normaliter is verliezen dan de snelste optie, maar Wouter mocht toevallig serveren. En dan maak je nog een kans. Dankzij deze zeer complexe service een 13-11 achterstand in een 13-18 voorsprong omgezet en dus wonnen wij, na wat verder rommelen, ook deze set.

bron: Set-Up ’65

De rest was gewoon ruk… 4e set ook een beetje rommelig, maar niet zo effectief. En de 5e set ook niet zo effectief en helaas twee puntjes te weinig gemaakt om aan het eind toch nog te winnen.

Zo, genoeg over volleybal. Of in ieder geval, de competitie. Want straks (ja, normaal zeg ik vanmiddag, maar vandaag is het wel heel vroeg) spelen we de 2e ronde van de nationale beker! Omdat wij ook dit seizoen grootse plannen hebben, hebben we de afgelopen twee weken kei- en keihard getraind. Naja, afgelopen weken.. eigenlijk alleen afgelopen week. Of stiekem eigenlijk alleen afgelopen donderdag. Want Harry was er deze week niet. Die was onze tactieken aan het voorbereiden op een geheime en afgelegen trainingslocatie. En omdat wij als volwassen en zeer ervaren volleyballers uitstekend in staat zijn een training volledig in de soep te laten lopen, had hij na dinsdag een oude bekende geregeld om ons donderdag even op de spreekwoordelijke tepels te tikken.

De potjes van vandaag spelen we tegen twee topdivisieteams. Het ons bekende Sudosa uit Assen (14.00 uur) en VCV uit Veenendaal (18.00 uur). We waren bang dat we deze ronde nog tegen ploegen uit onze directe omgeving moesten spelen, maar omdat #nooitmeerElburg ook dit jaar weer alles op alles zet om daad bij woord te voegen, wordt de 2e bekerronde in een straal van 15 km maar liefst twee keer georganiseerd.

Vorig jaar waren we deze bekerronde nog extra vroeg in ’t Huiken om de zaal piekfijn in orde te maken voor onze gasten uit de topdivisie. Dit jaar hoeft dat natuurlijk niet, want dankzij de verbouwing ziet alles er nu al tiptop uit. Tot straks!

 

 

Contact opnemen met de webmaster