Hup Soest!!!


Hey Marieke,

Het is alweer even geleden, maar ergens halverwege vorige maand speelden we onze laatste competitiewedstrijd. In Soest. Tegen Soest. Met een hele lange sponsornaam ervoor. Wij van EVV Bultman-Hartholt Heren 1 hebben de sponsor sinds begin 2018 letterlijk en figuurlijk achter ons staan. En dat speelt best lekker, hebben we gemerkt. Tip voor Soest!

Maar goed, we verheugden ons al sinds het bekend worden van de competitie-indeling ergens in augustus op de uitwedstrijd in Soest. De knusse sporthal De Bunt kent namelijk maar één veld en het publiek staat en zit altijd op de banken. En niet op van die houten of plastic billenkrampers, maar op comfortabele stoffen twee/driezitters. Pal naast het veld, met altijd een natje of een droogje bij de hand. Desgewenst geschonken uit voordelig beprijsde kannen, zodat het aantal verplaatsingen tussen sportzaal en kantine tot een minimum beperkt kan blijven. Een kantine die overigens de vergelijking met een bruin café moeiteloos kan doorstaan en waar het gemaksconcept met de stoffen banken naadloos is doorgetrokken. Een voorbeeld voor alle nog te bouwen sporthallen!!! Geen wonder dat De Bunt altijd gezellig vol zit. Zelfs bij weinig inspirerende tegenstanders als wij. Ook aan het geestelijk welzijn voor de bezoekende ploegen is trouwens gedacht. Om voldoende ruimte te creëren voor alle zitcomfort in zaal en kantine is in Soest bespaard op het aantal kleedkamers. Dat zijn er al jaren twee. Het thuisspelende mannenteam deelt de kleedruimte met het bezoekende damesteam en de mannelijke gasten met Soest dames 1. Met het oog op een mogelijke meet & greet met de plaatselijke heldinnen die voor ons speelden, hield Harry een wedstrijdvoorbespreking van ongeëvenaarde lengte. Waarin hij het belang benadrukte van scherp beginnen en Henrico een keer of drie werd gewaarschuwd voor de gevaarlijke korte service. Helaas de dames maakten er een ellenlange vijfsetter van en verdwenen daarna niet naar de kleedkamer, maar – begrijpelijkerwijs – naar de tap en loungeplekken. Voor niks al die tijd in de kleedkamer dus.

Over de wedstrijd hoeven we het niet lang te hebben. Door gebrek aan focus en een verrassende serie korte services (waarvan er een paar ook in het achterveld vielen en sommige best hard waren) kwamen we in de eerste set op een vroege achterstand, die we niet meer konden inlopen. Veel-weinig voor hun. De tweede set leek van hetzelfde laken een pak. Op 15-21 voor Sovoco legde ik me er bij neer dat ons wedstrijdverslag  weer over Elburger volleybalprutsers in degradatienood zou moeten gaan. Maar de meesterzet van Harry om Tom in te brengen en vijf punten op de service van Henrico brachten ons toch weer in de race. En toen we ook op Nubbies opslag wat bonuspunten wisten te pakken, stond het via 25-27 na twee sets zomaar gelijk. Soest leek daarna meer op de afterparty gericht, hoewel we ook een puike opserveerserie van Daan (8 puntjes) en de ferme smashes van Nub niet onbenoemd mogen laten. Een blokkeeroprisping van Soest maakte het in de vierde set nog spannend, maar gelukkig dwarrelden precies op het juiste moment een paar verkeerd geraakte ballen aan de goeie kant van het net op de vloer. 18-25 en 22-25 en 1-3 voor ons.

Het spreekt vanzelf dat het nog lang onrustig bleef in sporthal De Bunt. En hoewel we natuurlijk blij zijn met de overwinning, doen we wel een dringend beroep op Sovoco om in de resterende wedstrijden voldoende punten te scoren om zich te handhaven. Al was het maar om ook volgend seizoen weer te kunnen genieten van de sfeerbeelden van huisfotograaf Jaap van den Broek. Hup Soest!!!

“Mag ik een reclamebord van het wandrek aftrappen, scheids?”

(Foto’s van volleybalacties uit deze wedstrijd zien? Klik dan hier om naar de site van ©Jaap van den Broek te gaan.)

Ons eerstvolgende potje is de inhaalwedstrijd tegen Alterno aankomende zaterdag om 14.30u in Apeldoorn. Benieuwd of ze die hal op dat tijdstip een beetje op kamertemperatuur kunnen krijgen…

Contact opnemen met de webmaster