It’s party time!!


Hey Marieke,

Ben je d’r klaar voor? Nog even dan mogen we weer: eindfeest, kampioenenhuldiging, beachtoernooi(en)…het mooiste deel van het seizoen staat voor de deur!! En tussendoor nog een paar competitiewedstrijdjes. Mede namens Rik wil ik overigens de Activiteiten Commissie hartelijk feliciteren met de keuze van het thema van het eindfeest: “Pauperparty: oud = fout”. Eindelijk kunnen we eens als onszelf en hoeven we niet via duistere websites een rare verkleedoutfit bij elkaar te zoeken. Scheelt een hoop energie en kosten.

Geheel in lijn met het thema van het eindfeest hebben Rik en Harry hun energie afgelopen weekend gestoken in het Nederlands Kampioenschap Indoor Beachvolleybal voor Veteranen 90+. En niet onverdienstelijk: de mannen behaalden de 5e plaats, nadat op één setje na de halve finale werd misgelopen. Uiteindelijk gingen de grote favorieten Thorbecke en Methusalem er met de titel vandoor. Niettemin hulde en op naar volgend jaar!!

De rest van het team probeert de komende periode vooral de energievoorraad weer een beetje op peil te brengen na de slopende wedstrijd tegen Alterno. Ondanks de 2-3 nederlaag was het toch weer een mooi potje met een hoop emotie. Een duel tussen slagkracht en effectief gerommel, tussen volleyballers en prutsers, tussen praters die de spelregels kenden en zeikerds die gesteund door een luidruchtig publiek de praters overstemden. En temidden van dat alles dienden de beide scheidsrechters dan maar moedig weerstand te bieden. Het moet gezegd: dat deden ze prima. Voor het eerst dit seizoen liet een arbitraal duo zich niet van de wijs brengen door Wouters flauwe gewoonte om tijdens het checken van de nethoogte stiekem het net een centimeter of 5 naar beneden te trekken. En geheel volgens afspraak werd tijdig de bestelde gele kaart voor EVV getrokken, zodat we ook voor de afsluitende wedstrijd in Borne eind april van taart zullen zijn voorzien. Eerste scheidsrechter Leemburg compenseerde haar geringe lengte met natuurlijk overwicht en een bijzonder originele hakverhoger. Enige nadeel was dat de spelers van beide teams zich in de time-outs niet bij de spelersbank, maar rond de scheidsrechtersstoel verzamelden om een kleine versnapering te nuttigen.

 

En tweede scheidsrechter Stef Mengerink…ach ja, Stef… na zijn historische act voor twee personen met Henrico in onze uitwedstrijd tegen Set-Up IJsselmuiden in het seizoen 2014/2015 hoor je van ons natuurlijk geen kwaad woord meer over hem. Die vermeende voetfout van Gert op matchpoint voor ons in de vierde set vergeven we hem dan ook maar… Een en ander betekende wel dat we weer vijf sets aan de bak mochten en dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten.

Gelukkig hebben we de komende twee weken vrij, zodat we wat op adem kunnen komen. En ons voorbereiden op de aankomende feestwedstrijden. Omdat we eigenlijk niet goed weten wat we op een volleyballoze zaterdag moeten doen (en het thuisfront ook niet echt op ons zit te wachten) hebben we afgesproken om morgen samen naar de kampioenswedstrijd van Donitas te gaan. Iedereen weet dat studenten een feestje kunnen bouwen, dus daar kunnen we mooi afkijken hoe dat in z’n werk gaat.

 

Bijna was dat feest ons overigens nog door de neus geboord doordat een onverlaat het digitale wedstrijdformulier (DWF) van de wedstrijd Dynamo – Zwolle had gehackt en de uitslag van 4-0 in 3-1 had veranderd. De blauw-gele studenten (die net met 1-3 bij Scylla hadden gewonnen), hun aanhang en de Nevobo-officials verkeerden daardoor geruime tijd in de veronderstelling dat de kampioensschaal en het bijbehorende feest al afgelopen zaterdag konden worden gevierd. Gelukkig werd het bedrog tijdig ontdekt, want Wageningen hadden wij afgelopen zaterdag echt niet meer gehaald. En laten we eerlijk zijn: een kampioensfeest in sporthal De Vlinder is als bier zonder koolzuur. Dat gaat nooit bruisen. Overigens kan deze muis ook voor EVV nog een forse staart krijgen, nu alle sporen voor de tweede maal dit seizoen (!!!) in de richting van de Elburgse meesterhacker “kiretsenavg” lijken te wijzen…

uit: wedstrijdverslag Sudosa – EVV, 4 november 2017

Op 14 april mogen we weer thuis aan de bak tegen Dynamo dat dan de tweede plaats en promotie naar de topdivisie kan veiligstellen. Een soort voorprogramma van het eindfeest, zeg maar. Voor de gelegenheid spelen we dan al om 16:00 uur. Kom op tijd, want de altijd gezellige Stadskapel bezet vanaf half vier zeker de helft van de tribune!

Contact opnemen met de webmaster