Lekker op die trekker!

Zaterdag 13 januari was het zover, eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft, we speelden tegen Voorwaarts DS2. Er was veel publiek in ‘t Huiken, maar niet bij ons want H1 speelden naast ons. Alleen onze trouwe supporters hebben de hele wedstrijd gezien, maar er kwamen af en toe een paar hoofden om de hoek. De eerste helft hebben we een *#@!*wedstrijd tegen ze gespeeld en hebben we met 3-2 verloren. Het werd onderhand wel tijd dat we puntjes binnen gingen halen, want we stonden in de top-3….van onder. Deze wedstrijd werden we ondersteund door Lotte, mini v/d week, en dat heeft zeker geholpen. De eerste set wonnen we met 25-22, best close dus. De tweede set gingen we er vol overheen met 25-13, ze raakten van slag. De derde en vierde set hebben we binnen gesleept met 25-18 en 25-17, makkie dus. Met 5 punten in de pocket zijn we gestegen naar plek 7.

5 dagen later, kwam Alterno DS5 op bezoek. De eerste helft hebben we hier op spectaculaire wijze na een 2-0 achterstand toch nog met 3-2 gewonnen in de prachtige lage Alternohal! De eerste set was Alterno lekker aan het stofzuigen in het achterveld. We maakten veel onnodige fouten en verloren met 25-22. De tweede set daarentegen was een ander verhaal. Door ons geweldige blok, goede aanval, verdediging en service hebben we ze maar 10 puntjes gegeven. De derde set was spannend, vraag het maar aan Daan die als een kikker aan de kant stond te springen. Door onze goede middenaanval hebben we de set op het nippertje gewonnen met 26-24. De vierde was de set van Saskia. Met haar superservice werd het zelfs de libero een beetje te veel. De eerste 10 punten hadden we grotendeels aan haar te danken. Halverwege knalden we er hard overheen mede dankzij Ruth haar aanval. Deze set wonnen we uiteindelijk met 25-15. We kunnen zeggen dat we 2018 goed beginnen en hopen dat we deze flow vasthouden. Donderdag 25 januari spelen we tegen D2 om 19:30. Hopelijk is er dan meer publiek want, hoe meer zielen hoe meer vreugd! ?

(red: en inmiddels heeft Dames 1 ook de uitwedstrijd tegen D2 met 0-4 gewonnen. Prima flow dus inderdaad ?)