MA1 KAMPIOEN!

De eerste helft zit erop en wat een goeie eerste seizoenshelft was dat! We mochten dit seizoen starten in de 2e klasse MA, waarin we maar liefst 11 overwinningen hebben behaald. Daarvan hebben we 8x een dikke overwinning van 4-0 neergezet. Het ging niet altijd zonder slag of stoot, en de laatste wedstrijd (de kampioenswedstrijd) was dan ook héééél spannend! Met een stampvolle tribune mochten we in de Pr. Willem Alexanderhal in Epe de strijd aangaan tegen Jumbo Van Andel-Ormi MA1. Ook zij maakten deze wedstrijd kans op het kampioenschap. Maar er kan er maar 1 winnen… Wij konden deze strijd gelukkig met 1 puntje voorsprong op Epe aangaan. De tussenstand was 45 punten voor EVV, 44 punten voor Ormi. Dat betekende minimaal 2 sets winnen voor die eerste, gewenste plek in de competitie.

We gingen – met een beetje spanning (de een iets meer dan de ander), maar vooral heel veel zin – de wedstrijd in. De 1e set kwamen we helaas niet zo lekker op gang. De winst van deze set ging met 15-25 naar Epe. Het kampioenschap leek na deze set toch niet zo makkelijk meer te behalen. Met een paar wissels – en nog meer gespannen gezichten, zowel in het veld als op de bank en bij onze topcoach Sharon Tatje – deden we een nieuwe poging richting de winst in de 2e set. En dat was spannend (!), maar de winst ging deze set wel naar EVV, met 26-24. De 1e set was binnen, en dat betekende dat we in ieder geval al gepromoveerd waren naar de 1e klasse (yes!). Maar de winst was nog niet binnen, we hadden nog 1 puntje nodig…

Met volle moed gingen we de 3e set in, op naar het kampioenschap. EN DAT IS GELUKT! Met een flinke overwinning in de 3e set (25-11) hadden we het kampioenschap binnen. Ormi was na de spannende 2e set volledig weggespeeld in de 3e set. TELEURSTELLING aan de ene kant van het veld, BLIJDSCHAP aan de andere kant van het veld, bij EVV. En dat werd even gevierd!

Maar de wedstrijd was nog niet gespeelt. Het stond nu 2-1 voor EVV. Het kampioenschap was binnen, nu dat laatste puntje voor de wedstrijd nog. Die zullen we ook wel even pakken. Maar Ormi liet het er ondanks de tegenslag niet bij zitten. De 4e set eindigde net als de 2e set in 24-26, maar nu voor Ormi. De wedstrijd was dus nog niet gespeeld en er volgde een 5e set. Deze eindigde uiteindelijk in 15-13 voor EVV, waarmee we ook de wedstrijd gewonnen hadden! Wisselende uitslagen dus (gebeurt wel eens vaker), maar het totaal lag heel dicht bij elkaar. 105 punten voor EVV, 99 punten voor Ormi.

Hier zijn een paar foto’s van de wedstrijd:

De huldiging met de Nevobo-medailles liet helaas wat langer op zich wachten, maar ook die hebben we inmiddels binnen:

De samenstelling van ons team is voor 2020 iets anders: Linda – een van onze passer-lopers, maar de afgelopen maanden door een blessure eigenlijk onze assistent-coach (topper ben je!) – mag weer meespelen en zal beginnen als libero. Helaas moeten we Maxine missen, want ze gaat een paar maanden op buitenlandstage. Veel succes Max!

De komende wedstrijden gaan een uitdaging worden, maar we hebben er zin in! 25 januari beginnen we weer met de nieuwe competitie van dit seizoen, in de 1e klasse. Deze eerste wedstrijd is meteen tegen onze tegenstander van de kampioenswedstrijd, Jumbo Van Andel-Ormi, dus dat wordt weer een spannende pot!

Iedereen veel succes voor de nieuwe competities dit jaar!