Mini’s N51 kampioen in Topklasse!


Nadat bijna alle mini’s vorige week zaterdag hun laatste toernooi hadden, moesten de meiden van N51 gisteren nog hard aan de bak! Het kampioenschap kwam namelijk voor de 2e keer dit seizoen om de hoek kijken. Nadat de groep in de eerste helft van seizoen al kampioen werd in de Hoofdklasse, zijn ze de 2e helft doorgestroomd naar de topklasse. En in deze klasse konden ze ook zeer goed meekomen. Om 08:30 vertrokken de colonne met auto’s (inclusief spandoeken) naar Apeldoorn voor de laatste competitieronde.

Om 10:00 startte de eerste wedstrijd tegen VV Alterno. Deze groep ging gedurende de competitie steeds beter spelen, dus het was zeker geen gewonnen zaak voor de groep van EVV. Die eerste wedstrijd begon al gelijk heel overtuigend voor EVV. Alles leek te lukken; ballen werden bij ons van de grond gehaald en de serve ging strak over het net. Bovendien had Kay de dag voor de wedstrijd nog hard met de groep getraind, met name op ballen diep achterin spelen. Dit was er in ieder geval goed ingestampt, Alterno heeft toch alle hoeken van het veld gezien. Alles lukte in deze wedstrijd!

VV Alterno N5 1 – EVV Bultman-Hartholt N5 1:        0 – 4 (setstanden: 17-25, 21-25. 16-25, 17-25)

Daarna startte om 11:00 de tweede wedstrijd tegen E.S.V. De meiden van EVV hadden nog 1 setje nodig om kampioen te worden. Toen werd het wel even heel spannend voor de meiden, het besef was er nu dat het kon gebeuren. De eerste set was het even wennen, er werd met spanning gespeeld en bij EVV kwamen we er even niet uit. E.S.V speelde een goede wedstrijd en EVV kon hun eigen niveau van de vorige set even niet meer vinden. De eerste set ging naar E.S.V. De tweede set gaven coaches Carin en Ben de groep even een peptalk. Ze moesten even ontspannen gaan spelen en het ritme van de eerste wedstrijd terugpakken. Deze peptalk bleek te werken wat de groep kwam weer beter in hun spel en het geloof was er weer. Uiteindelijk winnen ze de andere sets en zo was het kampioenschap binnen!

EVV Bultman-Hartholt N5 1 – E.S.V. N5 1:                3-1 (setstanden: 25-27, 25-16, 25-21, 25-18)

Na de wedstrijd was het tijd voor de medaille die ze in ontvangst mochten nemen. Nadat de confetti kanonnen waren ontploft konden de kinderen beginnen aan de fantastische (door een van de ouders) zelfgemaakte volleybaltaart!

EVV kan trots zijn op deze groep meiden die een unieke prestatie hebben neergezet! Meiden, nogmaals fantastisch gedaan!
Volgende week strijden de meiden nog op de Regiokampioenschappen in Wijchen, daarbij wensen we ze ook veel succes!

Contact opnemen met de webmaster