Recreanten Volleyballers Net Buiten Prijzen Op NK


Op het NK in Utrecht hebben de mannen van "Rik Straatman" een verdienstelijke 4e plaats veroverd. Weken lang hebben de recreantenvolleyballers 2 x per week getraind onder de bezielende leiding van Henk Nummerdor en diens assistent Marten van Esterik, om zo te trachten topfit op het NK te verschijnen. In deze wekenlange voorbereiding werd er uit 10 individuen een hecht team gesmeed, met als doel zo hoog mogelijk te scoren op het NK. Ook EVV heeft er alles aan gedaan om de voorbereiding naar het NK zo gladjes mogelijk te laten verlopen, zo moest o.a. het heren1 team trainen in het LFC om zo zaalruimte te creëren voor de recrantenvolleyballers.

Al met al een perfecte voorbereiding, maar hierdoor voelden de recreanten wel iets van druk om zo goed mogelijk te presteren op het NK. Donderavond werd de doelstelling d.m.v. een teambespreking bepaald: het NK is geslaagd als wij de kruisfinales halen. Zaterdagmorgen stonden dan ook 10 strakke gezichten bij het Huiken te wachten op de bus die hen naar Utrecht moest brengen. Gelukkig was er ook een grote groep supporters aanwezig die meereisden naar Utrecht en hierdoor viel de spanning iets weg. Na eerst een inspectie van de zaal, verlichting en vloer werd er begonnen met de warming-up en uiteindelijk was het dan zover. EVV kwam flitsend uit de startblokken en speelde hun tegenstanders in de 1e set helemaal zoek; de 2e set ging gelijk op en eindigde in een gelijkspel. De eerste wedstrijd bleek achteraf cruciaal want aan het eind van de voorrondes stonden beide teams op de derde plaats, welke recht gaf om door te gaan naar de kruisfinales. EVV plaatste zich omdat het onderlinge resultaat in hun voordeel was. De mannen van Rik hadden hun doel bereikt, het behalen van de kruisfinales en nu was de vraag hoe verder.

Als een team werd besloten te gaan voor het hoogst mogelijke. Kay Bosscha, die aanwezig was voor de verslaggeving op de LOE, werd gevraagd te gaan coachen om zo een zo goed mogelijk resultaat te halen: een finaleplaats. De eerste set in de kruisfinales ging nipt verloren 19-16 maar in de 2e set waren de EVVers weer bij de les: winst 21-14. In de 2e wedstrijd lieten de mannen van Rik tegen ( de uiteindelijke finalist ) 2 gezichten zien: de eerste set nerveus, slecht spelend met een verlies van 25-10 als resultaat, de tweede set fris, herboren en vooral als een team: winst 22-15. En zo kwamen de volleyballers uit Elburg één set te kort om de finale te mogen spelen, maar het positieve van de dag is: een gedeeld 4e plaats op het NK en wie had dat van te voren gedacht.

Rest nog een bedankje van de mannen van Rik aan : EVV, personeel van het Huiken, LOE en een ieder die het mogelijk heeft gemaakt om dit team een onvergetelijke dag te bezorgen. Nu eerst maar weer trachten kampioen te worden van de regio Nieuw Gelre en dan volgend jaar weer op naar het NK met misschien dan wel een medaille, wie weet.

Contact opnemen met de webmaster