Scouting club Elburg


Hey Marieke,

Klaar voor zaterdag? Wij wel! Ouwe kloffie hangt al aan de kast en drinkgeld zit in de portemonnee. Alleen nog even volleyballen en dan mogen we weer. Om goed uitgerust aan de start te verschijnen, hebben we afgelopen weekend rust genomen. Nou ja, de meesten dan. Want Cedric is een weekendje gaan snowboarden. Hij schijnt mooi weer gehad te hebben, want hij zag er dinsdag op de training opvallend bruin uit. Gert-Jan en Tom hadden zelfs een hele week vrijaf genomen; was iets met stappen in Groningen ofzo. Remco greep het vrije weekend aan om met meisjes B kampioen te worden in Apeldoorn. Daan en Robert waren daar ook, maar zaten bij de herenwedstrijd Alterno-Dynamo om onze komende tegenstander te scouten. En waren na afloop danig onder de indruk: sterke aanvallers aan de buitenkant, dominante blokkeerders, excellerende spelverdeler, prima libero en een meesterbrein als coach. We hebben – met het scoutingrapport van onze verkenners in de hand – deze week met het team een video-samenvatting van de wedstrijd bekeken en kwamen tot de conclusie dat we inderdaad kansloos zijn tegen Alterno. Wat een ploeg, zeg!!! Maar gelukkig blijken we tegen Dynamo te moeten…

We hadden er overigens ook niks aan gehad als onze scouts het goede team zouden hebben geanalyseerd. Dynamo liet in hun wedstrijdverslag namelijk weten dat ze veel beter kunnen. Dat geloven wij meteen, want naast Donitas, Alterno, Keistad, SuDoSa, Set-Up ’65 en Scylla is ook Dynamo een ploeg die in de topdivisie niet zou misstaan. Wij gunnen het de Apeldoornse volleyballers dan ook van harte om (via de tweede plek op de ranglijst en een beslissingswedstrijd met de nr 2 uit de andere eerste divisie en terugtrekking van een of meer teams op hogere niveaus) te promoveren. Zodat ze komend seizoen de strijd aan kunnen gaan met ploegen die wat meer tegenstand kunnen bieden, waaronder het minstens zo sympathieke Kampen. Dat worden gezellige onderlinge duels.

Maar goed, laten wij ons tot onze eigen zaken beperken. Die zijn vrij overzichtelijk: na de onverwachte en geheel overbodige oprisping in de eerste twee wedstrijden van het seizoen zijn we snel teruggezakt naar onze natuurlijke habitat, de grijze middenmoot. Het laatste potje was zo’n twee weken geleden bij Donitas. Donitas had nog één setje nodig om kampioen te worden. Maar wij wilden natuurlijk Dynamo helpen en zetten alles op alles om dat voorkomen. Omdat ‘alles’ bij ons niet zo heel veel is, hadden we ook nog wat versterking opgetrommeld. Althans, dat hadden we aan dat leuke meisje van de pr-commissie van Donitas gemaild.

Toen wij zo’n anderhalf uur voor de wedstrijd op het universiteitscomplex in Groningen arriveerden zat de sporthal dan ook al bommetjevol. Enerzijds met noordelijke volleybalmeisjes die de grote Nummerdor nog een keer wilden zien vlammen en voor de andere helft met bronstige studenten die erg benieuwd waren naar onze verzorgster. Helaas moesten we de Donitas-selectie (“Leuk dat jullie er zijn! Waar is de vedette…?”) en de andere aanwezigen melden dat Reinder wegens training voor de Rotterdamse marathon dit keer ontbrak en dat onze verzorgster dienst had in ’t Huiken. Daar maakten we natuurlijk geen vrienden mee. En dat werd er niet beter op toen de Elburgse prutsers geheel tegen de verhoudingen in ook nog met de eerste set aan de haal gingen. Omdat we geen totale party-poopers wilden zijn, besloten we het daarom in de tweede set maar wat te laten lopen. Donitas pakte het leuk op, won de tweede set en was daarmee kampioen geworden. Van de rest van de avond herinner ik me eerlijk gezegd alleen dat die studenten 50 liter bier van hun sponsor kregen en dat niet op konden… Volgens de nevobo-app hebben we tussendoor ook set 3 en 4 verloren. Toen we later de foto’s terugkeken viel op dat Donitas tijdens de wedstrijd wel met érg veel spelers tegelijk in het veld stond. Dan wordt volleyballen wel wat makkelijker natuurlijk. Maar goed, we zijn geen kniesoren…

Met ons ene gewonnen setje zijn we definitief veilig en dat geeft een hoop rust voor de komende confrontaties met Dynamo (a.s. zaterdag om 16:00 uur al in verband met het verkleedfeestje) en Apollo (we horen in de loop van komende week hoe laat ze daar kunnen). We kunnen ons daarom nu al op komend seizoen richten. En dat is nodig ook, want we zoeken uitbreiding van de selectie. Bij voorkeur spelverdelers, aanvallers, middenmannen, diagonalen of libero’s. En mocht er ergens een allrounder rondlopen dan willen we ook dat overwegen. Leeftijd geen bezwaar, bij voorkeur niet rokend in het veld en over lengte kan altijd onderhandeld worden.

Contact opnemen met de webmaster