Sport verbroedert


Hey Marieke!

Goed om weer van je te horen. Best leuk om bij wedstrijden van anderen te kijken hè? De zustertwist tussen D1 en D2 is dan natuurlijk een goeie keuze. Ik heb me door je laten inspireren en ben vanochtend naar de mini’s niveau 5.1 wezen kijken. Dat is volgens mij stiekem het hoogst spelende team van EVV: Topklasse! En ik moet zeggen het zag er goed uit!! Dat ze vernietigend kunnen serveren hadden we natuurlijk al gezien bij hun optredens als Talenten van de Week bij onze eigen wedstrijden. Maar de rest van het spel hebben ze ook uitstekend onder de knie. Prima verdedigen en heel vaak drie keer spelen. Een aanrader bij je volgende sporthalbezoek!

Zelf mogen we vanavond om 18.30u inderdaad weer. Je kunt gerust komen, want dat gaat echt niet langer dan een uurtje duren. Onze vijfsetters zijn namelijk op; vier achter elkaar is de limiet. Het zag er vorige week al lange tijd naar uit dat we het geen vijf sets zouden rekken. Misschien waren we wat in slaap gesust door de amicale begroeting van onze Schalkhaarse volleybalvrienden, die tijdens het inlopen maar niet van onze zijde weken. Misschien was het de indrukwekkende rentree van scheidsrechter Karin Smits die na een jaar afwezigheid de wedstrijd – samen met good-old Jan Willem Kloppers – leidde alsof ze nooit weg was geweest. Misschien waren het aritmische klanken van de thuistrommelaar die duidelijk niet bij Evert-Jan in de leer is geweest. Waar het ook door kwam, in de eerste twee sets waren we kanonnenvoer voor Avior, we speelden als de prutsers die we zijn en het was eigenlijk verbazingwekkend dat we bij het begin van de derde nog maar met 2-0 achterstonden. Zelfs met toepassing van de miniregels (3x spelen = extra punt) zouden we geen schijn van kans hebben gehad. Maar zie, onze vrienden uit Schalkhaar toonden mededogen en namen een paar tandjes van hun servicedruk af. En omdat wij nu wel af en toe bukten in de verdediging bleven we nipt aan de goede kant van de score (11-25). In de vierde besloot Tom wat lessen van de Talenten van de Week in praktijk te brengen en maakte een serie van acht punten op zijn eigen service. Dat was net het gaatje dat we nodig hadden en zo werd het toch weer een tiebreak. Die nooit spannend werd omdat nu Wouter serveerles gaf. Jammer dat Tom het nodig vond om aan het eind van de set met één aanval zowel de vloer als het plafond van de sporthal te slopen. Dat wordt weer een aanslag op de verenigingskas. Maar goed, we breidden wel onze serie van ongeslagen wedstrijden uit naar twee (achter elkaar!!).

Vanavond kijken of we daar drie van kunnen maken. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, want Nijhuis Technology Succes Door Samenwerking – Door Edel Spel Tot Overwinning (kortweg: Nijhuis Technology Sudosa-Desto) uit Assen komt op bezoek. Die staan vierde en zijn door onze goede vrienden van Keistad vorige week voor de tweede keer dit seizoen nogal geprikkeld. Wat er dan gebeurt hebben we in de uitwedstrijd kunnen ondervinden. Dan gaan ze heel hard serveren en ontzettend hoog aanvallen. En dan kunnen wij er niet bij! Er bestaat trouwens nog een klein kansje dat de wedstrijd vanavond niet doorgaat. De gerenommeerde volleybalwebsite Vizieropvolleybal.nl heeft afgelopen week namelijk onze nieuwe vestigingsplaats gepubliceerd en het is maar de vraag of Nijhuis Technology etcetera dat op tijd kan vinden.

 

Eén voordeel: je bent in alle gevallen ruim op tijd thuis voor Wie is de Mol! Tot vanavond!!

Contact opnemen met de webmaster