’t Moet even snel hoor…


Even een korte update deze week. Ik heb namelijk niet zo heel veel tijd, maar laten zitten is ook geen optie. Ik heb namelijk al wat boetes verzameld deze week. Ik denk dat het volleybal goedkoper wordt als ik boetes ga aftikken bij elke goede service, maar dat even terzijde. Een potje tegen Horst dus. Voor ons een nog onbekend team. Een team met leuke jongens overigens, hoewel ze ons publiek blijkbaar iets minder sympathiek vonden. Ik snap het wel. Joelen, Juichen en fluiten naar de scheids en tegenstander is natuurlijk ook niet sportief. Eigenlijk is heel hard roepen nooit sportief, daar hebben we het twee weken geleden nog over gehad! (Hup, Kroes!) “Alles dan wat u wilt dat de mensen u doen, doet u hun ook zo!” (Hovoc Nieuws 8-10) Dat zetten we in Elburg natuurlijk kracht bij door gewoon naar iedereen te schreeuwen, vooral het eigen team.

En zo ook zaterdag. Hoewel dit keer niet om een teamgenoot in de zeik te nemen, maar helaas echt uit frustratie.  Het werd namelijk een beetje spannend. Ik heb om heel eerlijk te zijn geen idee of het vanaf de tribune ook beetje een leuke wedstrijd was, maar in het veld zat die spanning behoorlijk hoog.  De stand bewijst dat het behoorlijk dicht bij elkaar lag. We hadden het met ruime cijfers moeten (en kunnen) winnen, maar dat gebeurde niet. En dus verloren we de wedstrijd na een lange race met 109 puntjes voor ons en 112 voor die anderen. Het voordeel van volleybal is dat je niet per se meer punten hoeft te halen dan de tegenstander om te winnen. Je moet ze alleen beter verdelen. En omdat wij in de 5e set 2 punten meer wisten te halen, mogen we een totaal van 3 punten in de competitie bijtellen.

Met zo’n score hadden we verwacht ergens in de bij ons welbekende middenmoot te belanden, maar omdat iedereen deze ronde besloot een vijfsetter te spelen (behalve Olhaco, maarja…die moesten naar Wageningen dus dat begrijpen we) staan we nu gelijk met topfavorieten Avior en Keistad.

Omdat we nu weer een reeks ongeslagen zijn én omdat we in de top meedoen, zijn we als team ook weer interessant voor talent. Harry besloot hierdoor een lijntje uit te gooien. En lang wachten hoefde niet. Ondanks de lopende aanbiedingen in Zuid-Afrika, Oostenrijk en Kampen besloot ‘onze’ Cedr weer een training mee te doen. Of hij blijft weten we niet, maar onze toppositie maakt het Elburgse Zestal prutsers zeker interessant voor hem!

Vanmiddag mogen we in ieder geval een potje tegen Set-Up. Helemaal in Ootmarsum. Er staat me van vorig jaar van de wedstrijd tegen Set-Up nog een interessante quote bij: “Door niet slechts spelen op emotie, maar allemaal met een eigen focus en een gezamenlijk plan vergroten we onze kansen”.  Had destijds iets te maken met een schreeuwende man in de kleedkamer.  Wij hebben deze week in ieder geval weer heel hard getraind op ons gezamenlijke plan. Afgelopen donderdag een oefenpotje van het hoogste niveau, dus laat ze maar komen. Ik ben benieuwd of de Tukkers de eerste bal (steek op midden, kan niet anders) dit jaar wél verwachten… Het antwoord volgt later.

Niet echt een uitgebreid verhaal deze week, maar ik moet er snel vandoor. Tot volgende week!

P.S. de andere helft van de foto volgt later, dat beloof ik.

 

Contact opnemen met de webmaster