We moeten wat…

Allereerst mijn excuses voor het ontbreken van het wedstrijdverslag van onze wedstrijd tegen Sneek. Het is niet dat er geen tijd voor was hoor. Ik had er gewoon geen zin in.

De wedstrijd was dan ook niet echt fantastisch. Vooral van Sneker kant. Zoals een oude Heren 1-legende vanaf de tribune gepast wist te roepen “Wat zijn jullie slecht!”. Tja, dat het niet het meest sympathieke publiek is wisten we wel, maar de Snekers konden hier niet anders op reageren dan met “tja, hij heeft eigenlijk wel gelijk.” Dat zegt natuurlijk al genoeg. Sympathieke jongens verder, die Snekers! We wonnen de wedstrijd. Vijf hele punten bleven in Elburg. En daarmee lijken we bijna middenmoot-af te zijn. Nouja, middenmoot af.. we staan nog steeds overtuigend op een zesde plek. precies in het midden eigenlijk, maar met een wedstrijd minder dan de meesten. Alleen Woudenberg lijkt akelig dichtbij. Als we Vizieropvolleybal.nl moeten geloven, klopt er niets van die stand, maar stiekem weten we dat dit precies goed is.

Toen hadden we vorige week weer een leuk uitdagend potje in het prachtige Limburg. Altijd gezellig. Traditiegetrouw tinderen we de regio leeg en maken we er een gezellig dagje van. Het volleybal was trouwens ook best leuk. Marc is uiteraard wel bij ons in het team gebleven en, hoewel hij niet fatsoenlijk kan eten, kan hij een scheidsrechter als geen ander bespelen. Mede dankzij een soort ‘niet nader te noemen dingetjes’ wonnen we de wedstrijd. De scheidsrechters waren niet op hun opperbest en dat was voornamelijk in ons voordeel. En als we op die manier moeten winnen, dan moet dat maar. Beter volleyballen kunnen we namelijk niet. Het ligt dus niet aan ons gigantische talent dat we alles in 2019 hebben gewonnen tot nu toe. Misschien lag deze wedstrijd aan onze nieuwe, zeer talentvolle, trainer/coach: Nubbie van Esterik, die na 2 sets eindelijk doorkreeg dat je Tom niet moet wisselen voor de service. En Harry dan zal je wellicht denken? Die had betere dingen te doen dan ons prutsers naar een overwinning sturen…

Of misschien lag de overwinning aan het publiek. Niet per se dat van het sympathieke soort, eigenlijk gewoon te lief. Te lief, want ik heb ze niet gehoord. Niet sympathiek voor de thuisploeg, want van het publiek en je eigen hal moet je het toch hebben.

Waar het precies aan lag, geen idee. In ieder geval weer vier puntjes mee terug genomen naar Emmeloord. Altijd fijn.

Vanavond mogen we een soort van hele belangrijke wedstrijd spelen. We krijgen Set-up op bezoek. Altijd leuk, die jongens uit IJsselmuiden. In de voorbereiding al een aantal keer gezien en Set-up uit hebben we ook al gehad. Toen hebben we ze het niet makkelijk gemaakt en verloren we de vijfde set nipt met 16-14. Toch staat Set-up wel een stukje beter in de papieren. Ze doen het aardig dit seizoen en hebben een overwinning hard nodig om met de top mee te blijven doen. Kunnen ze voor een 0-4 zege gaan? In Emmeloord denken ze blijkbaar van niet. En wij denken dat ook niet. Het belooft in ieder geval een mooi potje te worden, want wij kunnen de punten ook goed gebruiken. Hopelijk zijn we vandaag allemaal lekker wakker geworden vanmorgen, tot vanmiddag!