Heren 1 rommelt door


Hey Marieke,

Kort berichtje maar weer dit keer. Verloren tegen Sudosa hè. Dan is de zin om een serieus volleybalverslag te schrijven wat minder groot. Met 3-2 namen we nog 2 puntjes mee vanuit de Olympus, maar achteraf hadden we gemengde gevoelens. De eerste set werden we de tent uitgeserveerd. Er liep een Drent rond met een sprongservice die zo hard was dat onze passers blauwe plekken opliepen op plaatsen waar normaliter piercings of de rode handafdruk van Rik horen te zitten. Maar in de tweede set waren wij opeens oppermachtig. Met rommelig, maar effectief spel gaven we de thuisploeg weinig kans. Sterker nog, we behaalden de grootste setwinst uit de geschiedenis van EVV in de eerste divisie: 3-25!! Het siert Sudosa dat het vervolgens niet als een stelletje prutsers bij de pakken neer ging zitten, maar weer ijzersterk terugkwam. En toen wij weer. En zo kwam het uiteindelijk tot een vijfde set. Dat ging best aardig, totdat we ons realiseerden dat we een team op leeftijd zijn (ook Kroes heeft sinds zaterdag 4 kruisjes achter zijn naam…). En dat zo’n tiebreak om 22:00 uur wel een beetje veel van het goede is. Beleefd hebben we de thuisclub gefeliciteerd en hebben ons op een welverdiend biertje gestort.

Jammer genoeg werden ons eerst nog een aantal kostbare punten ontnomen door de wedstrijdleiding. Die verklaarde namelijk dat de uitslag van de tweede set diende te worden gecorrigeerd omdat “het wedstrijdformulier spontaan punten begon te tellen…..”. Te belachelijk voor woorden natuurlijk. Dat valt in de categorie “Cedric die een doortikbal níet van tevoren aankondigt” en “Rik die uit zichzelf een touchébal aangeeft”. Bestaat niet! Maar goed, ze wilden onze auto’s niet uit de parkeergarage onder de sporthal laten vertrekken voordat wij ondertekend hadden. Vooruit dus maar. Wij hebben dit uiteraard wel bij de Nevobo aanhangig gemaakt. Medewerker Wedstrijdzaken W. Gaillard meldde ons deze week dat een track-and-trace onderzoek wijst in de richting van een onverlaat die onder het pseudoniem kiretsenavg@gmail.com op afstand het digitale wedstrijdformulier lijkt te hebben gemanipuleerd. Waar vind je nog zo’n betrokken supporting manager met ICT-vaardigheden? Hulde!!!

Nog meer nieuws vanuit de bond. Dinsdagochtend was de loting voor de volgende bekerronde. Live op internet te volgen! Tot ieders teleurstelling kwam er geen topploeg uit de eredivisie uit de koker. En ook geen thuisduel tegen bijna-eredivisieploeg Kampen. Of een revanchepartij tegen eredivisieploeg-over-twee-jaar Keistad. Nee hoor, wij moeten tegen Webbystepton Hengelo. Een ploeg met allemaal ex-eredivisiespelers die nu freewheelen in de topdivisie. Ook veel te sterk voor ons, maar geen eredivisie… Gelukkig wel thuis, dus we kunnen er in ieder geval weer iets gezelligs van maken. Puntje van aandacht is wel dat we niet op de geplande datum (18 november) in ’t Huiken terecht kunnen. Iets met korfbal en een optreden van zangkoren (hiervoor worden overigens nog sponsoren gezocht. Belangstellenden kunnen zich – liefst via het digitale wedstrijdformulier – melden bij G. van Esterik). We gaan uitwijken naar een dinsdagavond, waarschijnlijk de 21e. Om toch nog een kansje te maken op de volgende ronde (waarin landskampioen Lygurcus staat te wachten) overwegen we de scholen in de gemeente Elburg aan te schrijven om de woensdagochtend later te beginnen. Zodat we gewoon op de onmisbare support van de ballenkids en het Blaasorkest kunnen rekenen. Gerard van E. krijgt huisarrest en moet thuis op de tablet belangrijke punten voor ons scoren…

Vanavond krijgen we de kans om ons te revancheren voor de nederlaag tegen Sudosa. Dan ontvangen we Sovoco uit Soest. Ze draaiden vorig seizoen prima mee in de 1e divisie B en we kennen ze nog van twee jaar geleden. Met name in de uitwedstrijd maakten ze toen grote indruk op ons. Niet alleen door hun spel, maar ook door de prachtige driepersoons luie bank die de zaal in werd gesleept ten behoeve van de op comfort ingestelde toeschouwers. Een club naar ons hart!

(foto Jaap van der Broek, Soest)

Contact opnemen met de webmaster